Frau Holle is even langs geweest

Kaprun Alpincenter 17 september 2022

Kaprun Alpincenter 17 september 2022, hopelijk is dit echt een mooie eerste laag waarmee de gletsjer ook wit blijft.

Frau Holle is even langs geweest

Hoelang zij blijft is nog de vraag maar dit is goed voor de gletsjers die het al moeilijk hebben.

De hoeveelheid is natuurlijk niet de redding daar moet veel meer aan gebeuren. Maar de sneeuw dat er inmiddels is gevallen is wel weer prettig. Ook vandaag zal het gaan sneeuwen aan de noordkant van de Alpen. Dit alles met een sneeuwgrens dat tussen de 1000 en 1500 meter ligt.

In de loop van de dag zal de neerslag in het westen minder worden en zal in het oosten de zon te zien zijn. Dit alles met een matige tot stevige wind. Maximum ligt tussen de 10 en 17 graden. In de ochtend vriest het op ongeveer 1500 meter, maximum hier ligt in de middag rond de 2 graden.

Morgen weer het nodige aan sneeuw aan de noordkant van de Alpen. Terwijl het in het noorden het nodige aan neerslag zal vallen zal in het zuiden de zon te zien zijn. Sneeuwgrens ligt tussen de 1200 en 1600. meter. De wind waait matig tot krachtig uit het westen tot noordwesten. Maximum ligt tussen de 10 en 17 graden, op ca. 1500 meter ligt het maximum op zo’n 4 graden.

Verdere trend

Dinsdag nog het nodige aan sneeuw met en sneeuwgrens rond de 1500 meter. In het zuiden kan de zon zich weer laten zien. Maximum ligt tussen de 11 en 17 graden.

Woensdag meer zon maar ook het nodige aan neerslag waarbij alles boven de 1500 meter valt als sneeuw. Maximum ligt tussen de 11 en 17 graden.

Morgen weer meer weer.

De groeten,

Reserveweerman Michel

RTL Weer Kirchberg in Tirol 17 sept 2022

Werken in Oostenrijk make it happen

Werken in Oostenrijk make it happen

Cityhouse Flipside Groot Banner

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Van den Berg Sport skischoen op maat

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...