Fraude met Tirol Snow Card schade 50.000 euro

In de afgelopen twee en half jaar heeft een 53 jarige Pool met wat handlangers skigebieden opgelicht.

Vanaf 2016 heeft deze man via facebook reizen aangeboden naar Tirol. Het waren ook voornamelijk autoreizen die aangeboden werden. In het aanbod dat gedaan werd kreeg men ook heel veel korting op de skikaart. Ook werd de Tirol Snow Card aangeboden zodat je een veel gebieden van Tirol zou kunnen gaan skiën.

Dez Tirol Snow Card werd door de Pool gemiddeld voor 25 euro per dag verkocht. Maar men kreeg wel een advies mee. Leer de persoonlijke gegevens van de kaart uit je hoofd en zorg er voor dat je geen identiteitskaart bij je hebt. Bij een controle op de piste kun je dan zo antwoord geven.

Kirchberg in Tirol Fleckalmbahn

Bij dit dalstation liep men tegen de lamp.

Tot 3 februari 2019 ging dit allemaal goed totdat een oplettende liftbeamte van de Fleckalmbahn in Kirchberg het bedrog zag. Maar liefst 8 Polen hadden de Tirol Snow Card opzak en dat werd even gecontroleerd…

De politie werd direct ingeschakeld en de 8 personen werden gearresteerd. Onderzoek wees vervolgens uit dat elke kaart in het seizoen tussen de 50 en 60 dagen is gebruikt. Het gaat inmiddels om 17 Tirol Snow Cards. De schade is meer dan 50.000 euro.

Kirchberg Pengelstein

Bron: Tiroler Tageszeitung

Summit Travel

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...