Freedom Day Oostenrijk 5 maart 2022

Kaprun Kitzsteinhorn vlag

Freedom Day Oostenrijk 5 maart 2022. De Omikron variant brengt ook in Oostenrijk de langverwachte Freedom Day dichterbij, 5 maart 2022 is de dag.

Ook Oostenrijk zet een grote stap richting normaliteit de meeste coronamaatregelen worden op 5 maart opgeheven.  Na o.a. het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Noorwegen, Denemarken en Finland gaan meer landen de maatregelen stoppen. Reden is de Omikronvariant die zorgt voor zeer milde klachten en veel minder ziekenhuisopnames.

Freedom Day

Vanaf 5 maart 2022 komen de meeste coronamaatregelen te vervallen. Denk hierbij aan het vervallen van alle G-regels en ook de avondklok. Dit zijn de regering samen met de deelstaten overeengekomen na overleg met GEKO.

Het volgende gaat per die datum veranderen.

  • Alle 2G- en 3G-regels worden opgeheven. Gastronomie, hotels en dergelijke kunnen in de toekomst weer door iedereen worden bezocht – en zonder enig bewijs is een test niet meer nodig. In zeer kwetsbare gebieden (rust- en verpleeghuizen en ziekenhuizen) blijft de 3G-regel voor medewerkers en bezoekers van kracht.
  • Ook de avondklok vervalt voor de Horeca, de nachtgastronomie mag weer open. Evenementen kunnen weer plaatsvinden zonder enige beperkingen voor mensen.
  • De FFP2-maskervereiste blijft in sommige gebieden van kracht: een FFP2-masker moet nog steeds worden gedragen in het openbaar vervoer en bushaltes, in essentiële winkels (apotheken, levensmiddelenwinkels, banken, postkantoren, enz.), evenals in bejaardentehuizen en ziekenhuizen. Anders geldt een “aanbeveling” voor het FFP2-masker voor gesloten ruimtes.
  • 3G is als algemene regel van toepassing bij het binnenkomen van het land vanuit alle landen, behalve uit virusvariantgebieden.

Hinterglemm Walleggalm

3G regel tot 5 maart 2022

Ook de 2G regel vervalt per 19 februari in heel Oostenrijk hierdoor mogen ook niet gevaccineerde mensen terug naar de gastronomie en dergelijke. Tot 5 maart is er wel een bewijs nodig dat men gevaccineerd, genezen of getest is. Dit geldt niet alleen voor de gastronomie en de hotellerie, maar ook voor fysieke dienstverleners, in sportaccommodaties en kabelbanen en bij evenementen.

Inreisregels om Oostenrijk binnen te komen geldt vanaf 22 februari 3G als regel.

Bron: Liveblog Tiroler Zeitung

Lees ook ons liveblog.

Sport2000 Skischoen op Maat

Banner Sport2000 Ski Schoen op maat

Superskicard

© superskicard.com

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 2 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...