Freedom Day Top volgende week, alles weer open?

Kaiserwetter vlag

Freedom Day Top volgende week, alles weer open?

Waarschijnlijk komt er volgende week in Oostenrijk een topoverleg om te bepalen of er flink wat maatregelen geschrapt kunnen worden. Dit zou voor veel mensen wel eens een soort van Freedom Day kunnen worden.

Niemand wilde het donderdagavond officieel bevestigen, maar volgens informatie zou er volgende week een vergadering plaatsvinden via een videocall. Hierbij zijn aanwezig naast bondskanselier Nehammer, vice-kanselier Kogler en minister van Volksgezondheid Mückstein, de Landeshauptmannen, GECKO-generaal Striedinger, minister van Toerisme Köstinger en minister van Defensie Tanner. Het wordt echt een Freedom Day-top. Vervolgens zou er dan in maart veel meer vrijheden moeten gaan komen.

Alle regels voor iedereen, gevaccineerd en niet gevaccineerd, moeten worden opgeheven.

Wat zou er aan bod komen:

  • Sluitingstijd. De avondklok – momenteel middernacht – zou uiterlijk in maart voorbij moeten zijn.
  • Publieksbeperkingen worden opgeheven.
  • Ook de nachtgastronomie zou weer operationeel kunnen worden. Er kunnen hier echter nog voorwaarden voor komen.
  • Gastronomie- en hotelwezen. Omdat de druk van de staatsgouverneurs groot is, gaat men uit van een totale versoepeling. Ook wil men het zonder mondmaskers doen.

Er zullen ongetwijfeld meer zaken te benoemen zijn maar wij zijn erg benieuwd.

Lees ook ons Liveblog

Bron: OE24

Sport2000 Skischoen op Maat

Banner Sport2000 Ski Schoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 2 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht