Freeride World Tour 2021 komend seizoen weer in Fieberbrunn

Freeride World Tour 2021
© Freeride World Tour 2021

Freeride World Tour 2021 nieuwe style de nieuwe kalender is aangekondigd met een nieuw format. Het goede nieuws is gezien de onzekere tijd van vandaag dat de kalender voor 2021 bekend gemaakt is.

Naast de nieuwe kalender is er ook een nieuw format geïntroduceerd, aan de kalender is niet veel veranderd zo komt het freeride circus ook weer naar het Skicircus. Van 6 tot 12 maart 2020 slaan zij hun kamp op in het Oostenrijks freeride paradijs Fieberbrunn.

Freeride World Tour 2021

  • 23 – 30 januari 2021: Hakuba, Japan
  • 8 – 13 februari 2021: Kicking Horse, Canada
  • 22 – 27 februari 2021: Ordino Arcalis, Andorra
  • 6 – 12 maart 2021: Fieberbrunn, Oostenrijk
  • 20 – 28 maart 2021: Xtreme Verbier, Zwitserland
Freeride World Tour 2021

Nieuw format

De organisatie heeft om de competitie voor zowel atleten als kijkers nog spannender te maken, de indeling van het kampioenschap vernieuwd. Met deze veranderingen hoopt men dat het ervoor zorgt dat ’s werelds beste freeriders de beste kans krijgen om te strijden voor de wereldtitel.  Ook heeft het tot doel dat men deze sport naar meer landen wil uitbreiden.

  • 1. Kwalificatie

Deze vindt plaats bij de derde run (in plaats van de vierde), waardoor de Ordino Arcalís Andorra ‘crunch time’ voor de atleten wordt. Dezelfde cijfers gaan nog steeds door als in 2020 (beste 2 resultaten van 3 evenementen tellen mee): 13 skiërs, 6 skidames, 6 snowboardmannen, 4 snowboardvrouwen – in totaal 29 renners.

  • 2. Twee runs in Fieberbrunn, Oostenrijk

Na een succesvolle test vorig jaar met snowboardmannen, krijgen rijders dit jaar twee runs in Fieberbrunn en behouden ze hun beste score.

  • 3. FWT-finales in Fieberbrunn en Verbier

De punten die gegeven wordt na de laatste twee wedstrijden zullen 1,5 keer zoveel punten opleveren ten opzichte van de andere wedstrijden. Dit betekent dat de winnaar 15.000 punten krijgt, vergeleken met 10.000 voor de eerste drie stops.

  • 4. Wereldkampioen

Om tot wereldkampioen bekroond te worden zal er gekeken worden naar de beste drie resultaten van de vijf wedstrijden.

Corona en uitzendingen

Uiteraard staat ook bij dit evenement de gezondheid en veiligheid op nummer één, de organisatoren van het Freeride World Tour werken ook actief samen met de lokale autoriteiten om ervoor te zorgen dat elke wedstrijd voldoet aan de huidige regelgeving.

Wedstrijduitzendingen zullen beschikbaar zijn op www.freerideworldtour.com.

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. We hebben een bestelling gedaan en binnenkort zijn deze te bestellen. Een buffy is net wat comfortabeler te dragen in de skiliften het komende winterseizoen. Binnenkort vertellen we hoe je deze buffys kunt bestellen.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht