Freeride World Tour: Fieberbrunn

Freeride World Tour: Fieberbrunn

Komend weekend is de Swatch Freeride World Tour terug in Fieberbrunn.

Zoals bekend heeft het Skicircus een parel binnen haar Circus die zeer bekend staat in de wereld van de freeriders, en waar ieder jaar de beste freeriders de strijd aan gaan in de Swatch Freeride World Tour.

© freerideworldtour.com

FWT 16 Fieberbrunn

swatch freeride world tour 16De locatie is dus weer bekend het is Fieberbrunn en de datum ook namelijk van 4 maart tot 6 maart 2016. De locatie is op de Wildseeloder, een locatie die vanaf Saalbach Hinterglemm via de nieuwe TirolS makkelijk te bereiken is.

Wat gaat er ook al weer gebeuren, we hadden dit al eerder uitgelegd maar we zijn de beroerdste niet.

De start zal zijn op de top van de Wildseeloder op 2118m, maar daar moeten de riders eerst naar toe lopen, men zal dus eerst zo’n 40 minuten moeten lopen naar de top alvorens men naar beneden mag. Eenmaal boven moet men zelf zijn of haar ideale lijn vinden, een mooie sprongetje of salto doet goed voor de punten. De afdaling van 620m heeft stukken met een hellingsgraad van ca 70 graden. Het is geen wedstrijd van wie het eerste beneden is, maar je krijgt punten voor de sprongen, vloeiende lijnen enzovoorts. Het is geen race maar een jurysport.

Tijdens het evenement in 2015 ging het mis in Fieberbrunn, terwijl de toeschouwers op de Lärchfilzkogel getuige waren van dit spektakel werd er een lawine veroorzaakt. Tijdens een race van Julien Lopez uit Frankrijk ging het mis. Julian veroorzaakte een lawine. De race werd wegens veiligheidsredenen stil gelegd. Tijdens zijn run in de midden sectie liet een stuk van 40×100 en 50cm hoog los en nam Lopez mee die daarbij gelukkig zijn airbag kon gebruiken. Hij was er met een paar kneuzingen aan zijn ribben en rechter been gelukkig goed van af gekomen.

Hiermee werd het nut van een airbag weer is bewezen, maar alle freeriders weten dit allang. Of het aankomende race weer een spektakel wordt is wel in te vullen, dat wordt het en daar heb je geen lawine voor nodig.

Bluetribe                                Chaletplus

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...