Freerider valt in gletsjerspleet op de Kitzsteinhorn

Locatie van het ongeval
Foto © Flugpolizei Libelle Salzburg via Salzburg.orf.at

Freerider valt in gletsjerspleet op de Kitzsteinhorn

Freerider valt zondagmiddag in meer dan 40 meter diepe gletsjerspleet op de Kitzsteinhorn, de redding is door de invallende duisternis afgebroken.

Dat het freeriden heerlijk is en het avontuur geweldig geloven wij direct, dat er heel veel gevaren aan zitten is iets wat je niet moet en mag vergeten. Zo ook op de Kitzsteinhorn waar kort na 13:00 uur de bergredders werden gealarmeerd omdat een lokale freerider op de Schmiedingerkees in een diepe spleet viel. Het ongeluk gebeurde in de buurt van een Liftpaal (liftstütze) van de Kitzsteinhorn-gipfelnahn.

Begraven onder sneeuw

Alle pogingen om freerider te redden is niet gelukt, de operatie maakt door de grote hoeveelheid sneeuw wat ook in de spleet is gevallen erg moeilijk. De vermiste persoon ligt onder meters sneeuw begraven. Harald Etzer van de reddingsdienst van Kaprun zei zondagavond tegen de ORF: “Onze mensen hebben nu een diepte van ongeveer 40 meter bereikt en zijn nu op de plek waar we vermoeden dat hij ligt. Maar nu ligt er sneeuw op. Ze hebben zich ongeveer twee tot drie meter diep naar hem toe gegraven, maar ze hebben hem niet bereikt.”

Omdat de spleet heel smal is kan er maar een redder in de spleet graven, de sneeuw wordt in een rugzak naar boven getakeld en geleegd.

Maandag verder

De redding is inmiddels door de invallende duisternis afgebroken en men zal maandagmorgen de zoektocht voortzetten. Ook is de missie geannuleerd “omdat de sneeuw op elk moment van bovenaf kan breken”, voegde Etzer eraan toe.  Mocht er dan wat misgaan dan hebben de mensen geen kans, ook kan de helikopter ’s nachts niet vliegen.

Al met al absoluut geen leuke berichten en het ziet er niet best uit voor de betrokkene….

Bron: salzburg.orf.at

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht