Prachtig maar fris kaiserwetter

Het is de komende dagen prachtig maar wel fris kaiserwetter

Prachtig maar fris kaiserwetter
Na de sneeuwval van afgelopen weekend en gisteren breekt vandaag de zon weer door in Oostenrijk. Een serie zonnige dagen met prachtig maar fris kaiserwetter volgt. Vooral tijdens de ochtenden kan het soms goed vriezen, tijdens de middag komt het kwik wel vaak iets boven nul uit.

Vanmorgen start de dag in het zuiden en oosten van het land al flink zonnig. Vooral in Karinthië is het vanaf de start al prachtig weer. Maar in Vorarlberg en Tirol komen eerst ook nog een paar restwolken voor. Gedurende de dag lossen deze op en schijnt hier de zon ook uitbundig. Na een frisse start stijgt de temperatuur overal naar een graad of -1. Boven de 2000 meter blijft het duidelijk kouder. Omdat de zon veel kracht heeft eind februari zullen de lagere skipistes aan de zonkant ondanks lage temperaturen toch al snel bultig en zwaar worden. Andere skipistes zullen top blijven vandaag.

Vanavond en komende nacht is het overal helder en koelt het hard af. In de dalen komt het tot matige tot strenge nachtvorst. Vooral in de windstille en met sneeuw bedekte dalen kan het -12 tot -18 graden gaan vriezen. Op 1500 meter is het ongeveer -7 graden.

Met een oostenwind blijft het gevoelsmatig fris

Morgenochtend begint de dag overal met veel zon en nog lage temperaturen. Als de eerste skiliften open gaan vriest het in de dalen vaak nog matig en ook in de bergen is het fris kaiserwetter. Toch stijgt met veel zon de temperatuur weer vlot en komt tot 1500 meter overal iets boven nul uit. Veel of hard dooien doet het absoluut niet. Ook staat er op de toppen een ijzig oostenwindje die het voor het gevoel wat frisser kan maken. Maar op windluwe terrassen is het goed volhouden morgenmiddag.

Donderdag schijnt nog altijd de zon flink in de westelijke en noordelijke deelstaten. In Karinthie neemt de bewolking toe en deze bewolking breidt zich in de loop van de dag meer en meer uit. Vrijdag is het overal bewolkter en ligt de vorstgrens overdag rond de 1600 meter. Tijdens het weekend volgt een overgang naar opnieuw wisselvalliger weer. Mogelijk volgt een nieuwe kou-uitbraak met sneeuw, echter is dit onzeker.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Mesnerwirt Westendorf

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Turner Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×