Ga jij THE CHALLENGE aan in Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn?

Vader en Zoon The Challenge foto (c)saalbach.com, Nathan Hughes

The Challenge foto (c)saalbach.com, Nathan Hughes

Ga jij THE CHALLENGE aan in Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn?

“THE CHALLENGE – Bike your limit” is de naam van de nieuwe uitdaging in de grootste fietsregio van Oostenrijk die alleen de besten onder de knie kunnen krijgen. Wie kan er in één dag het hele gebied rond Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn berijden? Dankzij moderne liften kan het in één dag! Wees voorbereid op pure trailplezier in Saalbach Hinterglemm en uitdagende fietsparklijnen in Leogang. Fieberbrunn, bekend om zijn mooie routes, biedt een leuk en schilderachtig uitzicht tijdens het rijden op de Schweinestberg-Trail. “THE CHALLENGE – Bike your limit” kan gestart worden vanaf elke locatie of lift in de periode van 13 augustus tot 10 oktober 2021.

Houd er echter rekening mee dat dit veel conditie vereist, aangezien het doel is om de hele regio rond Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn te rijden. Met een lengte van bijna 100 km en een totale afdaling van maar liefst 5.500 hoogtemeters, is THE CHALLENGE de langste tocht in de grootste fietsregio van Oostenrijk. Het terrein dat je onderweg tegenkomt, omvat alles van glooiende, natuurlijke paden tot bikepark routes en schitterende  klimsecties. Over beklimmingen gesproken, de meeste daarvan worden gedaan met behulp van negen verschillende liften. Slechts 300 van die 5.500 hoogtemeters hoeven op eigen kracht te worden beklommen.

The Challenge Schweinestbergrail foto (c) Yvonne Hörl

The Challenge Schweinestbergrail foto (c) Yvonne Hörl

Ondanks dat er volop gebruik wordt gemaakt van de vele liften in de regio, mag deze tocht niet worden onderschat, aangezien de tijdslimiet erg krap is. Degenen die de tour in één dag onder de knie hebben en met succes de verdiende badge op skiline.cc aan het hoofdticketkantoor kunnen tonen, ontvangen een koele waterfles en doen mee aan de trekking van de prijzenpot. Dit laatste gaat over het hele seizoen heen.

De prijzen die je kunt winnen zijn:

  1. Prijs: Een week vakantie in de grootste fietsregio van Oostenrijk inclusief fietstickets
  2. Prijs: 2 x zevendaagse mountainbike tickets
  3. Prijs: 3 x dagtickets voor de mountainbike

THE CHALLENGE kan vanuit elk dorp in de regio worden gestart. Het belangrijkste is dat alle liften op de voorgestelde route worden gebruikt, zodat de tocht wordt geregistreerd op skiline.cc.

The Challenge foto@saalbach.com, Mia Knoll

The Challenge foto@saalbach.com, Mia Knoll

Feestelijke opening van de Bike Area Streuböden Fieberbrunn

Dankzij een nieuw flowtrail, drie nieuwe lijnen en een pumptrack is de grootste fietsregio van Oostenrijk nog verder gegroeid. Op vrijdag 13 augustus 2021 wordt de nieuwe gezinsvriendelijke Bike Area Streuböden Fieberbrunn feestelijk geopend.

Meer informatie over THE CHALLENGE kun je HIER vinden.

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Instagram Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...