Gaan we van de kou naar de zomer?

Weer Oostenrijk 15 mei 2019

Wat een weer is het toch in de maand mei in Oostenrijk. Gisteren maakte we zelfs bekend dat er een winter skigebied dat al dicht was weer gaat openen komend weekend. In het gebied van Hochkar kun je terecht en bijkomend voordeel is dat de liften gratis zijn.

Maar blijft dit weer zo of gaan we nu echt weer eens lenteachtige temperaturen krijgen.

Donderdag verbeterd het nog niet heel erg veel. Vanaf Salzburg tot in het Burgenland is het bewolkt en kan er wat neerslag vallen. In de middag in het Noorden en Oosten afwisselend zonnig en dan weer een buitje, kunnen we spreken van Nederlands weer? Overigens is het vanaf Voralberg tot Oberkärnten droog en zo nu dan echt zonnig. In de middag zou hier wel een buitje kunnen vallen.

Temperaturen zitten vandaag tussen 8 en 16 graden en op 2000 meter varieert dit tussen de min 1 en plus 4 graden. Sneeuwvalgrens in de ochtend rond 900 meter en stijgend naar 1800 meter.

Vrijdag wordt het al wat milder en passen de temperaturen beter bij de maand mei. Vanaf Salzburg richting het Oosten laat de zon zich snel zien en het blijft droog. In het westen en zuiden daarentegen is het afwisselend zonnig en dan weer bewolkt. Temperaturen zitten in de lift en liggen tussen de 13 en 22 graden. Op 2000 meter bereiken we temperaturen tussen de 2 en 6 graden en dat allemaal boven het vriespunt.

Hoe het er het weekend uit gaat zien? Dat horen jullie morgen weer. Op dit moment staat er zelfs al een 25-er op de kaart. Waar dat is dat horen jullie morgen weer.

Weerman Jeroen maakt sneeuwpop 24 okt 2017

Summit Travel

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht