Gaan we van winterse prik naar nazomer?

nazomer Sölden Wasserkar 30-09-2020
Sölden gisteren vanaf de Sölden Wasserkar

Gaan we van winterse prik naar nazomer? Langzaam wordt het weer iets warmer en droger, krijgen we weer een nazomer? Dat is nog de vraag. In het weekend lijkt het weer rond de 20 graden te worden met uitschieters richting de 25 graden.

Na een frisse nacht wordt het vandaag een overwegend zonnige dag, in het oosten kan de bewolking meer de overhand hebben. Uit deze bewolking kan regen vallen. In het westen zal in de middag, na een zonnig begin van de dag, ook dichtere bewolking verschijnen. Echter blijft het hier voorlopig vrij van neerslag. De maximum temperaturen stijgen naar 14 tot 21 graden, op 2000 meter wordt het 5 tot 9 graden.

Morgen kan ten zuiden van de Alpenhoofdkam van de Silvretta tot Ober Kärnten dichte bewolking voorkomen met aanhoudende regen, voor de rest blijft het droog. De regen in heel Karinthië, in grote delen van Vorarlberg, Tirol en Salzburg zal het gedurende de middag en avond regenen. De temperaturen lopen op naar 14 tot 23 of zelf s wel 24 graden. Op 2000 meter wordt het iets warmer en stijgt het naar 6 tot 11 graden.

Weer Oostenrijk 1 okt 2020

Verdere trend

Het weekend begint op zaterdag met hevige regen- en onweersbuien die het land van het westen en zuiden binnen trekken, het oosten zal pas tegen de avond te maken krijgen met neerslag. Er steekt een sterke tot stormachtige wind van west naar zuid de kop op. Er woedt zelfs een storm tussen de zuidelijke Alpen en de Alpenhoofdkam! In de middag stijgt de temperaturen van west naar oost van 8 tot 25 graden, mogelijk wordt zelfs de 26 graden aangetikt. De zondag verloopt veelal zonnig alleen in Oost-Tirol en Karinthië is het bewolkt en kan het gaan regenen. Het zal iets koeler zijn dan de dag ervoor zo tussen de 14 en 22 graden.

nazomer weer neerslag en sneeuw

Maandag hebben we in de ochtend enkele onweersbuien, in de middag zal de zon steeds vaker te zien zijn. Uiteindelijk wordt het zo 12 tot 20 graden.

Hoe dit verder gaat verlopen en hoe erg de storm wordt van het weekend gaan we morgen weer bekijken.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Weerstation.

Sinds juli 2019 heeft FANtastisch Oostenrijk haar eigen weerstation, deze bevind zich bij ons thuisbasis in Brixen im Thale. De gegevens van ons weerstation zijn hier in te zien, ook kan men van alles terug vinden.

Weerstation FANtastisch Oostenrijk live

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Colada Sport2000 banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...