Gaat de wintersport door? Vrees voor miljoenen vakantiegangers

voorjaarsvakantie SaalbachGaat de wintersport door? Vrees voor miljoenen vakantiegangers, zeker nu de kerstvakantie voor de deur staat. Maar ook door de druk vanuit Italië en Duitsland om niet open te gaan. Hoteleigenaren denken er anders over.

Het huidige seizoen is al vertraagd en zelfs even stop gezet mede door het hoge aantal coronabesmettingen en internationale reiswaarschuwingen. Als alles mee zit kunnen de gebieden vanaf 7 december weer open. Buurlanden van Oostenrijk zien liever dat Oostenrijk en andere Europese gebieden gesloten houden tot januari vanwege Corona.

Maar in Oostenrijk staat met het openen of gesloten houden van de gebieden veel op het spel. In seizoen 2019/2020 hebben de gebieden bijna 16 miljoen gasten ontvangen waarvan 11,5 miljoen uit het buitenland. “Ongeveer 70 procent van de vakantiegangers in de winter bevinden zich in het Alpengebied en zijn dus skiërs”, aldus Martin Stanits, woordvoerder van de Oostenrijkse hotelvereniging (ÖHV).

Volgens een geografische enquête van het Oostenrijks Instituut voor Economisch Onderzoek (Wifo) is de rest stadstoerisme of bezoekers aan de thermale baden, waarbij het allerlaagste percentage zakenreizigers zijn, zo voegde hij eraan toe.

Schladming

Februari een sterke maand

Normaal stegen de boekingen voor de wintersport gestaag vanaf half november en loopt dit door tot en met februari. Hierbij is er in januari een lichte afvlakking. Februari is een sterke maand aldus Martin Stanits.

Duitsland belangrijk

Het merendeel van de 16 miljoen boekingen komt uit Duitsland en uit Oostenrijk. In het afgelopen winterseizoen (dat liep van november 2019 tot april 2020) kwamen er volgens Statistics Austria 11,5 miljoen uit het buitenland. Van de 11,5 miljoen kwamen er 5,2 miljoen uit Duitsland, 4,5 miljoen uit Oostenrijk en ruim 1 miljoen uit Nederland.

Door reiswaarschuwingen of de quarantainevoorschriften in bepaalde landen zou het toerisme tot op het bot zijn geraakt omdat slechts 28% van de vakantiegangers uit Oostenrijk zelf komt. In Tirol en Vorarlberg is het aandeel buitenlandse toeristen zelfs nog hoger.

In Oostenrijk kun je zelfs een petitie tekenen om de “economie in de regio te redden” en aan te geven dat je toch wel wil dat de gebieden echt gaan openen.

Lees ook ons liveblog.

Bron: tt.com 

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn weer te bestellen. We hebben weer een partij binnen gekregen maar let op! Op = Op Wees er dus snel bij.

Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar België dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Een buffy is net wat comfortabeler te dragen in de skiliften het komende winterseizoen. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

SneeuwkettingenWinkel Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×