Gaat Oostenrijk uit de lockdown?

Oostenrijkse Vlag

Gaat Oostenrijk uit de lockdown? Dat is de vraag die deze week zal worden beantwoord, eindigt het of wordt het verlengd. En wat zeggen de cijfers.

Het wordt een spannende week voor de inwoners van Oostenrijk, de bedrijven maar ook voor iedereen werkzaam in de skigebieden. De kerst komt snel dichterbij en nog een sluiting in deze periode zal grote gevolgen hebben. De huidige lockdown loopt tot 11 december en er wordt massaal opgeroepen om vanaf deze datum alles open te gooien met o.a. de 2G regel.

 

De cijfers

De cijfers zijn wel verbeterd waarbij het aantal besmettingen terug is op het niveau van eind oktober. Op 22 november ging de lockdown in op een piek van gemiddeld 13.000 besmettingen, dit is sindsdien sterk gedaald. Gisteren (5-12) werd er nog 5.314 positieve testen gemeld.

Net als bij de vorige lockdowns was dit steeds op het moment dat de piek bijna of net bereikt is. Voor de ziekenhuisopnames was het allemaal te doen en ook daar is de daling ingezet al gaat dit nog niet heel snel. Het verleden laat zien dat er een vertraging zit tussen de positieve cijfers en de bezetting in de ziekenhuizen. Pas na 14 dagen moet de afname beter zichtbaar zijn in de cijfers van de ziekenhuizen.

 

Alles open

De lockdown voor gevaccineerden moet op 13 december aflopen dat zegt gouveneur van Tirol Günther Platter in een interview bij de ORF. Dit houdt in dat vanaf de 13e alles open zou moeten gaan. Uiteraard wel met de nodige maatregelen zoals de 2G. Hij haalt ook de afspraken die gemaakt zijn tijdens de conferentie aan de Aachensee erbij. Hierin is o.a. afgesproken dat de lockdown voor gevaccineerden  op 12 december zou eindigen. Hij hamert er ook op dat de afspraken nagekomen moet worden.

Kerstvakantie

Als op 12 december het einde is van de huidige lockdown en alles is weer mogelijk voor de gevaccineerden en genezen mensen dan is ook de kerstvakantie gered lijkt het. Wij zijn optimistisch maar wel met de bekende slag om de arm. Er zijn nog te veel onzekerheden en niet alleen voor de kerstvakantie.

Bronnen

Bovenstaande is tot stand gekomen met behulp van onderstaande bronnen.

covid19-dashboard.ages.at

gesundheitsministerium.gv.at

ORF.at

Kijk ook op ons liveblog.

WERKZE OOSTENRIJK grote banner 900 600

Superskicard

© superskicard.com

Sport2000 Skischoen op Maat

Banner Sport2000 Ski Schoen op maat

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×