Het leven van Gabi in #november

“Als de bomen voor de tweede keer bloeien, gaat de winter zich tot mei met ons bemoeien” En daar hopen we inmiddels toch wel op. November was een extreem warme maand, en op veel plaatsen lijkt de natuur toch wel wat van slag. Maar voor ons bracht het ook veel positieve verandering en… de start van het skiseizoen! Lees je mee?!

Bloeien en groeien

Eigenlijk hoort november een echte herfstmaand met een winters randje te zijn. Maar daar was tot het einde toe weinig van te merken. Veel planten besloten nog een keertje extra te bloeien, en bomen en gras groeien nog een extra ronde. Iets waar de lokale boeren maar wat blij mee waren. Maar als ski instructeur krab ik me toch even achter het oor… Want je ziet je winterseizoen toch langzaam in duigen vallen. Of in ieder geval later beginnen…

Maar ondanks het vele groeien en bloeien is de winter dan toch langzaam aan het komen. Eerst op een eenzame dag, om daarna snel weer plaats te maken voor de zon. Maar langzaam aan lijkt het er toch op dat de kou de overhand begint te krijgen. In de ochtend zijn de bloeiende planten bedekt met een laag rijp, en in de namiddag is het pittig koud zodra de zon achter de bergen verdwijnt. En we zijn er blij mee. Groeien en bloeien prima, maar wij willen sneeuw!

Mobiel

Inmiddels is ook de operatie van mijn vriend al weer bijna 3 weken achter de rug. En het is ongelooflijk wat een verschil er is met de eerste operatie. Was mijn vriend toentertijd na 6 maanden nog amper mobiel, momenteel is hij zo mobiel als het nog gebroken bot het toe laat. Toen kon hij na bijna een jaar nog niet gewoon lopen, en zeker niet de trap af lopen. `Hoezo mobiel?`, dachten we toen.

Gelukkig is het een verschil van dag en nacht. Direct na de operatie was er al een grote vooruitgang: geen pijn. En, direct beweeglijkheid. Het kniegewricht is soepel, en beweegt momenteel al tot een hoek van 130 graden. Dit betekend dat hij mag fietsen en in het zwembad kan trainen. In amper 3 weken is de voor ons magische controle. De botten groeien momenteel nog aan elkaar, maar bij de controle zou dit geheeld moeten zijn. En dat betekent dat hij kan beginnen met het belasten van het gewricht.

Het startschot om zijn spieren te laten groeien en op te bouwen, en ook is het weer toegestaan zelf auto te rijden. Iets waar ik persoonlijk erg naar uit kijk. Want hoezeer ik ook van mijn vriend houdt, het continu taxi-chauffeur spelen begint toch wel te vervelen. En niets is zo fijn als zelf weer mobiel te zijn, dus duimen dat de controle goed zal verlopen. Maar daar hebben we veel vertrouwen in.

Kaprun Blog Gabi

Trainen

Met de maand november is dan ook het skiseizoen op Kitzsteinhorn echt van start gegaan. In eerste instantie betekende dit de mogelijkheid om zelf weer te trainen. Samen met mijn ´partners-in-crime´, mijn vader en broertje, hebben we elk jaar in november altijd een twee-weekse ski trainingssessie. In deze periode trainen we samen aan tal van onderdelen van het skiën: basistechniek, slalom, GS, moguls en, als de omstandigheden het toelaten, ook off-piste. Dit laatste was er helaas nog niet bij, maar met al het andere zijn we volop mee aan te slag gegaan. En er is niets leukers dan trainen te combineren met je eigen familie die deze passie met je deelt! Hieronder vind je een korte video van onze ´korte bochten´ training

En aan het einde van de maand is dan ook het werk als instructeur weer van start gegaan. En dit keer met iets nieuws: het trainen van toekomstige nieuwe ski leraren. De skischool waar we mee samenwerken met Snow Camps Europe, is ook verantwoordelijk voor het trainen van nieuwe skileraren om ze voor te bereiden op hun examens. Een super leuke uitdaging, omdat het om een heel andere manier van les geven vraagt. Je bent meer aan het coachen dan les geven, en ook het doel is anders. Aan het einde moeten ze immers skiën als skileraren en dat is toch een andere uitdaging dan het gewone skiën.

Persoonlijk groeien

Het meemaken van een seizoen in de sneeuw, is iets wat steeds populairder word. Waar ik vanaf de middelbare school direct door ging naar de universiteit, is het tegenwoordig veel gebruikelijker om wat meer van de wereld te zien. En, te investeren in het laten groeien van de eigen persoonlijkheid. Ervaringen op doen, levenslessen krijgen, en meer zelfstandigheid opbouwen. Een goede rede om ons platte landje voor een aantal maanden te verlaten.

De deelnemers zijn over het algemeen klaar met hun middelbare school en willen graag een jaar erop uit. Ze hebben een passie voor skiën, en zien de job van ski instructeur zijn wel zitten. Daarom trainen ze met ons vooraf voor de examens, en als ze geslaagd zijn, gaan ze een seizoen in een skischool werken. Het ultieme ´gap-year´ project. Heb je ook interesse om zo iets gaafs als een seizoen in de sneeuw mee te maken? Stuur mij dan gerust een berichtje voor meer informatie! Wie weet werken we nog eens zij aan zij in het gezellige Kaprun.

Liebe Grüße,

Gabi

Gabi

november: trainen met mijn vader!

Logo Holiday Hikes

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...