Garnitzenklamm in Karinthië

Garnitzenklamm Karintië

Garnitzenklamm in Karinthië

In Karinthië in het Gailtal ligt de Garnitzenkloof. Deze kloof ligt 2,5 kilometer ten zuiden van Hermagor. De Garnitzenkloof is 4,1 kilometer lang en is circa 10.000 jaar oud.

In het zomerseizoen geven we ook aandacht aan een aantal Oostenrijkse kloven. Dit keer kregen we een ingezonden verhaal van Eefke Verhagen die de Garnitzenkloof met de hond heeft gelopen.

In Karinthië ter hoogte van Hermagor bevindt zich de prachtige Garnitzenklamm. Ook bij deze klamm kun je vanaf de weg niets zien hiervan. Je hebt de mogelijkheid om bij 4 delen van de 4,1 kilometer lange klamm een keuze te maken. Omdraaien kan wanneer deel 2 begint. Afwijken van de klamm wandeling en een prachtige route, deels over steile en smalle bospaden kan waar deel 3 begint. Vanaf deel 3 wordt het nog meer klimmen en kun je vervolgens nog tot deel 4 door, waar je via een andere weg terug kunt. Bij deel 4 zul je echter echt een klettersteig uitrusting bij je moeten hebben.

Deel 1 en 2 waren met de hond begaanbaar, maar na elke heftige regenbui kan dit wijzigen. Deel 3 vonden wij, ondanks dat we een getrainde hond hebben, niet meer verantwoord. Er werd ons ook gewaarschuwd dat er delen van bruggen van het derde deel weg waren vanwege heftige regenval. Hou er rekening mee dat je vanaf het einde deel twee zo’n 1,5 tot 2 uur terug aan het lopen bent….

Garnitzenklamm Karintië

En ook in de eerste twee delen (vooral het tweede deel) zul je stukken tegenkomen waar je of je hond op moet tillen of een goed getrainde hond moet hebben. Er zitten dan ook vrij heftige stukken bij waarbij je ook gebruik moet maken van ijzertjes in de muur om naar beneden of boven te komen… Super spannend en leuk (ook met kinderen) maar blijf goed opletten.

De mooiste klamm die we tot nu toe gelopen hebben, absoluut de moeite waard. Zorg wel voor goede schoenen, we hebben er menigeen onderuit zien gaan op hun slappe schoenen of ballerina’s…  Zorg er verder voor dat je voldoende drinken bij je hebt, maar een beetje wandelaar weet dat wel ?

Meer info van de Garnitzenklamm klik HIER

Wij danken Eefke voor haar verhaal en foto’s. Indien er meer lezers een leuk verhaal wil delen met ons dan is dat geen enkel probleem. Wij zijn juist opzoek naar jullie verhalen. Stuur maar een mail naar info@fantastischoostenrijk.nl

Garnitzenklamm Karintië

Garnitzenklamm Karintië

Garnitzenklamm Karintië

Garnitzenklamm Karintië

Garnitzenklamm Karintië

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...