Er gebeurt gewoon even niet zoveel

Er gebeurt gewoon even niet zoveel

De spanning op de weerkaarten is ver te zoeken. Momenteel domineren hogedrukgebieden het weerbeeld en blijven actieve storingen op geruime afstand. Daardoor gebeurt er gewoon even niet zoveel. De dagen lijken sterk op elkaar en het is wachten op een serieuze kou-uitbraak óf volgende sneeuwstoring. Overigens ziet het er wel naar uit dat we rond de kerstdagen iets van dit zullen krijgen. Maar dat is natuurlijk nog veel te ver weg. Liever focussen we ons op korte termijn voor de wintersporters die al in Oostenrijk zijn.

Vandaag gebeurt er overigens nog wel wat. Vochtige lucht duwt tegen de bergen van het Ober- en Niederösterreich. Hier valt vandaag af en toe wat lichte regen of sneeuw vanaf 900 meter. Overigens valt de sneeuw bij uitzonderlijke hoge luchtdruk (1038hpa!). De aangevoerde lucht is ook een stukje frisser dan de voorgaande dagen, de vorstgrens daalt naar 1200 meter. Elders schijnt geregeld de zon en in Oost-Tirol en Karinthië is de lucht zelfs strak blauw. Hier vinden we dus perfecte skiomstandigheden.

Morgen gaan we weer rustig verder met het ‘gebeurt gewoon niet zoveel’ weerbeeld. In het westen en zuiden schijnt de zon flink. Maar ook morgen hangen er weer meer wolkenvelden in het noordoosten. Lokaal valt nog een spatje of een vlokje maar het mag geen naam meer hebben. De vorstgrens ligt rond de 1400 meter en de temperatuurverschillen per dal enorm.

Ook de rest van de periode, tot aan waarschijnlijk kerstavond, verandert er niet zoveel. Maar wel wordt het dagelijks een stukje frisser. Langzaam glijdt Oostenrijk de winterkou weer in. Rond deze tijd stijgt de kans op nieuwe sneeuwval of zelfs extreme winterkou. Of dit echt gaat gebeuren is nog even afwachten.

Jeroen Elferink – Ruijsch
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Chaletnl-banner-900x600

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×