Gedenksteen Lotte van der Zee Westendorf

SkiWe;lt Choralpe

Westendorf, februari 2019. Wat een mooie week in de sneeuw moest worden eindigde in een hel, de 20 jarige Lotte van der Zee stierf aan een hartstilstand die haar een dag voor haar verjaardag trof.

Volgens RTV Oost is gebleken dat zij aan het Brugada-syndroom leed. Dat is een aandoening die de ’elektrische activiteit’ van het hart verstoort, waardoor ritmestoornissen kunnen optreden. Bij Brugada ziet het hart er normaal uit, maar is het ritme verstoord, aldus de Hartstichting.

Terug naar Westendorf

Op 21 februari is het een jaar geleden een dag voor haar verjaardag, haar ouders gaan dit jaar bewust weer naar het gebied waar het noodlot toesloeg. Daarbij gaan zij ook terug naar het hotel en verblijven in dezelfde kamer, namelijk kamer 01.

Bij het teruggaan naar de plek zal er een steen gelegd worden op de berg waar de laatste foto van haar gemaakt werd, de steen met een inscriptie met de geboorte- en sterfdatum van Lotte. Een tweede steen komt bij het hotel te liggen.

Gedenksteen Lotte van der Zee

Gedenksteen Lotte van der Zee

Respecteren

Men hoopt op respect van bezoekers en bewoners omdat de steen niet beveiligd zal worden, maar vertrouwen erop dat iedereen deze steen zullen respecteren. “En als er dan toch iemand is die er meer aan denkt te hebben dan wij, dan moet dat maar zo zijn. Wij hebben in ieder geval onze uiterste best gedaan om dit voor Lotte te realiseren” aldus haar ouders. Het plaatsen van de gedenksteen zal voor de ouders een blijvend eerbetoon zijn aan hun dochter, een plek waar zij terug kunnen komen en het gevoel hebben dat ze daar dichtbij hen is.

Bron: RTV Oost.

Dieters Sportshop Westendorf groot

Renthier Westendorf Groot

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht