Geen 3G-regel meer bij inreizen naar Oostenrijk

Westendorf @Lindsey Kieboom-Overvliet

foto @Lindsey Kieboom-Overvliet

Geen 3G-regel meer bij inreizen naar Oostenrijk

We dachten van de week nog aan hoe zou het zijn, geldt de 3G regel nog in Oostenrijk. Recentelijk waren we er nog en bij de primaire winkels (supermarkt, apotheek, telecom etc) gold nog steeds het FPP2 masker maar hoe zat het ook alweer bij het inreizen. Er is gisteren duidelijkheid gekomen mbt het inreizen naar Oostenrijk en wat blijkt……

Oostenrijk heft alle door de coronapandemie opgelegde toegangsregels op. Vanaf aanstaande maandag (16 mei 2022) is het 3G-bewijs niet meer nodig bij binnenkomst in Oostenrijk. Dat is natuurlijk goed nieuws voor de mensen die komende zomer naar Oostenrijk gaan.

Deelname is weer mogelijk vanuit alle landen ter wereld zonder voorwaarden. Dat blijkt uit de nieuwe toelatingsregeling van het ministerie van Volksgezondheid die vrijdagavond is gepubliceerd. De annulering was gerechtvaardigd door de huidige epidemiologische situatie.

De oude regels voor virusvariantgebieden blijven officieel van kracht, maar er staat momenteel geen land op de lijst met zogenaamde virusvariantgebieden. Mocht er een nieuwe virusvariant opduiken, dan zou de verplichting tot testen, registreren en quarantaine voor bepaalde landen snel weer opgelegd kunnen worden. Aanstaande maandag gaat de nieuwe inreisregeling in.

De reisbranche, die al weken roept om opheffing van de toegangsbeperkingen, reageerde tevreden. “Op deze manier zou een enorm concurrentienadeel ten opzichte van andere Europese bestemmingen kunnen worden geëlimineerd”, verklaarde de voorzitter van de WKÖ Association of Travel Agencies, Gregor Kadanka, in een uitzending op vrijdagavond. Het einde van de 3-G-regel is goed nieuws voor zowel inkomend toerisme als Oostenrijkers die in het buitenland op vakantie zijn.

Tot nu toe was 3G nog verplicht bij het binnenkomen van het land. Degenen die het land binnenkwamen, moesten bewijzen dat ze waren ingeënt, hersteld of getest.

Laten we hopen dat het weer een zomer wordt als vanouds en laat de varianten maar weg blijven. Op naar een hele mooie zomer.

Corona liveblog laten we hopen dat er steeds minder berichten hierin worden toegevoegd!

Banner van den Berg Wandelschoen op Maat

Cityhouse Flipside Groot Banner

Oostenrijkse Winkel grote banner

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 2 jaar hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...