Geen problemen Tauernautobahn

Zauchensee

©Esther van Gestel vrienden van FANtastisch Oostenrijk Facebook

Geen problemen Tauernautobahn

Maanden lang was er kritiek vanuit de skigebieden op de algemene renovatie van de Tauerntunnel.

Maar ondanks de zware sneeuwval op de eerste adventszondag waren er toch geen grote problemen wat de aankomst van dagskigasten betreft. Maandenlang hebben de liftexploitanten in Pongau zware kritiek geuit op de algehele renovatie van de tunnels tussen Golling (Tennengau) en werfen/Pfarrwerfen (Pongau). Toch veroorzaakte de besneeuwde eerste adventszondag geen grote problemen bij de aankomst van daggasten op de Tauernautobahn. Op de terugreis was er wel een file.

Ondanks de felle kritieken werd er al wel snel gereageerd op de mogelijke drukte op de Tauernautobahn (A10). Volgens de directeur van Bergbahnen Zauchensee, Veronika Scheffer waren veel gasten ongerust hierdoor.

Tauernautobahn Golling (Tennengau) enwerfen/Pfarrwerfen (Pongau)

Betreffende deel van de Tauernautobahn (A10) tussen Golling (Tennengau) en werfen/Pfarrwerfen (Pongau)

Goed begin

Met veel sneeuw en zon begint het seizoen goed, ook de drukte op de aankomst viel gelukkig mee aldus Veronika Scheffer. In het skigebied Zauchensee (Pongau), wat vlakbij de snelweg ligt, werden bijvoorbeeld tegen de middag ruim 2.000 skiërs geteld.

De angst wat velen hadden werden in ieder geval op de eerste adventzondag niet bewaarheid.

“Dat hadden we niet verwacht, ik moet heel eerlijk zijn”, aldus Scheffer. “De A10 zal een probleem zijn, vooral in de drukke weekenden. Vandaag ging het goed. Maar laten we kijken wat er daarna gebeurt.

Ongeveer een kwart van de skiërs op de pistes van Salzburg zijn daggasten. In Zauchensee gaan de liften dit seizoen bijvoorbeeld eerder open, namelijk om 8.00 uur. Toch vrezen de gemeenten langs de A10 voor meer drukte als het verkeer via de alternatieve parallelle federale wegen zullen  gaan.

Zij dringen er ook op aan om zo met maatregelingen te komen zoals afritten sluiten, rijden met vrachtwagens, nachtverboden e.d. zodat de doorstroming van het verkeer in dit gebied gegarandeerd is.

Zauchensee

©Jessica van Ligten vrienden van FANtastisch Oostenrijk Facebook

Vertraging terugreis

Ook was de kans op files door de renovatie voor de skiërs een kritisch punt. “Het was voor ons al een vraag of we de seizoenskaart moesten kopen. Maar eerlijk is eerlijk: als het is zoals vandaag, geen probleem.”. Toch hielden mensen rekening met de terugreis, zeker voor de mensen die naar Bayern terug moesten rijden.

Het voorgevoel voor grote drukte op de terugweg bleek toch de waarheid te worden. Tussen 16:00 en 18:00 uur zorgden de volgens de ASFINAG tussen 30 en 45 minuten extra reistijd voor het traject tussen Eben (Pongau) en Golling (Tennengau).

Pas na 18.00 uur loste de file langzaam op.

Lees ook: Tauernautobahn zorgt dat skigebied eerder gaat openen

Bron: Orf

Chalet NL 20230223-banner-1200x800-v2.png

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×