Geen sluiting van het Skigebied Heiligenblut

Heiligenblut

Heiligenblut foto @bart de boer

Geen sluiting van het Skigebied Heiligenblut

De toekomst van het skigebied staat op het spel maar iedereen wil praten.

De toekomst van het skigebied is nog onzeker maar de eigenaren willen onderhandelen met de betrokken partijen. De sluiting is van tafel.

Tot vandaag 18:00 uur hebben de de geïnteresseerde partijen, die worden vertegenwoordigd door advocaat Ferdinand Lanker, de tijd om contact op te nemen en hun interesse officieel kenbaar te maken. “Om snel hun intenties en kredietwaardigheid te kunnen toetsen en daarna direct in gesprek te kunnen gaan,” aldus het bericht.

Geen sluiting van het Skigebied Heiligenblut

Einde dreigde

Het gebied verkeerde in financiële moeilijkheden, het verlies van dit jaar zal rond de €600.000,- liggen. De huidige eigenaren vroegen om steun maar daar wil men niet aan mee werken. De deelstaat Karinthië eist een duurzamere oplossing waarbij nieuwe partners betrokken moet worden en de verkoop voor 1 euro.

Voor de huidige eigenaren was dit eerder niet bespreekbaar, maar zijn nu toch bereid om te praten. Echter niet meer met minister van Toerisme Sebastian Schuschnig en burgemeester Martin Lackner (beiden ÖVP). .

“Volgens hun eigen verklaringen zullen de gemeente Heiligenblut en de deelstaat Karinthië geen financiële bijdrage leveren aan het redden van de bergbahn en het skigebied en zullen ze daarom niet langer deelnemen aan het verdere besluitvormingsproces,” zo werd in een persbericht bekendgemaakt.

Geen sluiting van het Skigebied Heiligenblut

De Tunnelbahn Fleissalm is dit jaar tijdelijk stilgelegd

Ontmanteling van tafel?

De huidige eigenaren hebben wel besloten dat als er  geen overeenkomst over de verkoop komt, of de ordelijke overdracht van het skigebied Grossglockner niet kan worden gewaarborgd, om de exploitatie in een commercieel levensvatbare vorm veilig te stellen.

Dit zou betekenen dat de liftactiviteiten, die dit jaar al beperkt zijn, nog verder worden teruggeschroefd.

Toch verwacht Schuschnig dat de eigenaren hun best doen om mee te denken aan een oplossing en niet met buitensporige eisen  te komen.

We blijven een beroep doen op de exploitanten om de weg vrij te maken voor de nieuwe groep investeerders. “Van de kant van de provincie zullen we geen middel onbeproefd laten om te eisen dat de bergbahnen hun verantwoordelijkheid voor de regio nemen. Het sluiten van nog meer liften door de huidige eigenaren mag geen optie zijn als regionale investeerders bereid zijn om het hele skigebied over te nemen. Er is een betere optie met nieuwe partners. We staan op een langetermijnoplossing,” aldus Schuschnig.

Lees ook: Einde voor het Skigebied Heiligenblut dreigt

Bron: Kleine Zeitung

Banner Chalet.nl FANtastischoostenrijk.nl-1250x800-px

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Summit Travel banner 2020 1000x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×