Geen stabiel herfstweer maar zondag een mooie dag

Geen stabiel herfstweer maar zondag de beste dag. De komende dagen zien we de zon geregeld maar komen er ook wolkenvelden en buien voor. De herfst trein draait op volle toeren boven de oceaan en daar hebben we in Nederland veel last van. Veel regen, met name op zondag, en veel wind. De Alpen en met name Oostenrijk liggen een beetje in de schaduwzijde van de oceaandepressies.

Vandaag is het nog uitermate wisselvallig. In de ochtend en vroege middag zijn er aan de Alpen noordzijde nog talrijke buien mogelijk. Het uiterste (zuid) oosten blijft zo goed als droog. Er staat echter weinig wind in de regio en daardoor kan er hardnekkige mist ontstaan die zich maar moeilijk laat verjagen. In de loop van de middag worden de buien in het noorden echter minder en klaart het op door een rug van hogedruk. Met name is het westen kan de zon er dan nog eventjes lekker doorkomen. De sneeuwvalgrens ligt tussen de 2200 en 2500 meter op plaatsen waar nog een bui valt. De maxima liggen tussen de 11°c en 18°c van west naar oost en de wind is zwak tot matig uit het westen.

Op zondag is het dan best lekker weer omdat de Alpen onder de vleugels liggen van een zwak hogedruk gebied. Omdat er bijzonder weinig wind staat is het een mistige start van de dag. In de loop van de dag draait de stroming richting zuid en komt er iets meer wind te staan. Het kan zelfs in de bergen een beetje föhnig worden. Met volop zon en een wind uit het zuiden kan het dan ook aangenaam warm worden. Maar omdat de wind wegblijft in het oosten en noordoosten blijft het daar langer mistig en die kan best hardnekkig zijn. De temperatuur blijft daar dan ook achter en bij hardnekkige mist wordt de 15°c niet eens gehaald. In föhndalen en in de bergen, waar het volop zonnig is, kunnen de temperaturen oplopen tot boven de 20°c. Het nulgraden niveau verdwijnt richting het hooggebergte en vinden we terug boven de 3000 meter.

Op maandag, tijdens de Nationale Feestdag, is het in eerste instantie niet zo heel slecht. Maar in de loop van de dag komt vanuit het westen een koufront opzetten met regen wind en sneeuw boven de 1200 meter. Het oosten blijft het langst droog maar ook daar betrekt het maar daar blijkt het droog te blijven. De temperatuur doet een stap terug en de hoogste temperaturen worden tegen het middaguur gehaald. Zodra het koufront passeert dalen de temperaturen met een dikke 10°c. In het westen wordt het niet warmer dan een graad of 9°c. De sneeuwgrens daalt ook en in Vorarlberg kan het tegen de avond rond of zelfs onder de 1000 meter sneeuwen. De wind neemt toe en is westelijk.

Dinsdag is het ook nog koel maar is er een duidelijke tweedeling tussen de westelijke Alpen en de oostelijke Alpen. West kouder dan oost. Allemaal nog wel een beetje onzeker. Daar kijken we dan naar het weekend weer naar.

Fijn weekend!

Ronaldo

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. We hebben een bestelling gedaan en deze komt volgende week binnen. Als alles meezit kunnen we volgende week (28 oktober 2020) online gaan met deze buffy’s. Voor een vriendenprijs van 6 euro per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten alles is inclusief. Een buffy is net wat comfortabeler te dragen in de skiliften het komende winterseizoen. Hoe de site zeker maar in de gaten.

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht