Geen stabiel lenteweer maar eerst nog wel relatief zacht

WEERBERICHT: Geen stabiel lenteweer maar eerst nog wel relatief zacht.

Het is een beetje een ratjetoe van drukgebieden boven Europa. De hogedruk trekt zich terug richting Groenland maar de lagedruk neemt niet echt de moeite om flink door te stoten richting west Europa. Daardoor wordt het ook een beetje een ratjetoe en samenspel van neerslag en zonnige periode. De neerslagkansen nemen toe maar het wordt ook zachter. Toch is het niet overal slecht. De details:

ZATERDAG:

op zich is het vandaag helemaal geen slechte dag en een heerlijk begin van de Mei vakantie. In de vroege ochtend kan het in de zuidelijke deelstaten nog een beetje nevelig zijn maar in het oosten is het kraakhelder. De zon komt er dan ook goed door. Het westen heeft wel een beetje last van hoge bewolking maar dat zou geen naam mogen hebben. De temperaturen lopen uiteen van zo’n 16°c in het westen tot meer dan 20°c in het noordoosten. De wind is zwak en een beetje veranderlijk. De vorstgrens ligt rond de 2800 meter. In de loop van de late middag komt er vanuit het westen meer bewolking opzetten.

ZONDAG:

Die bewolking is een voorbode voor een wisselvallige zondag. Vanuit het westen komt wat koelere lucht ingestroomd die buienfront met zich meebrengt. Hierdoor wordt het instabiel in de bergen. Er kunnen morgen soms pittige buien vallen. De temperatuur doet een stap terug en alleen in het uiterste zuidoosten kan de 20°c nog gehaald worden. De wind trekt aan vanuit het westen en wordt wat levendiger.  De sneeuwvalgrens ligt tussen de 2000 en  2500 meter.

 

DE VERDERE VOORUITZICHTEN

Heel langzaam doet de temperatuur een stapje terug. Op maandag nemen de neerslagkansen vanuit het westen verder toe en is het een natte dag. Boven de 1600 meter kan het wederom gaan sneeuwen. De wind neemt in kracht toe vanuit het noordwesten. Dinsdag begint dan droog maar vanuit het westen komen er steeds weer neerslaggebieden richting de Alpen. De sneeuwvalgrens ligt dan ook wederom rond de 1200 meter. Al met al een wisselvallige week met eerst hogere temperaturen en daarna wederom kouder

Fijn weekend

Ronaldo

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Banner Fantastisch Oostenrijk (900 x 600 px)

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...