Geen stabiel maar wel warm zomerweer

Vandaag zien we in heel Oostenrijk de zon weer flink. Met een wind uit zuidelijke richting wordt weer warme lucht aangevoerd en op veel plaatsen zien we weer de tropische 30 graden verschijnen. Heerlijk zwembad weer zo op de 1e pinksterdag. Maar niet overal blijft het vandaag zo mooi. Een koufront schampt west Oostenrijk waardoor er in de middag enkele zware onweersbuien zullen ontstaan.

Vooral ten oosten van Innsbruck kunnen er een aantal zware buien met onweer en hagel vallen. Oostelijker blijft het waarschijnlijk zo goed als droog en meest zonnig.

Zowel morgen als dinsdag blijft het koufront stationair net ten westen boven Zwitserland liggen. Morgen start de dag overal flink zonnig en met een aantrekkende föhn wordt het opnieuw tropisch. In de namiddag en avond ontstaan opnieuw in Voralberg en Tirol zware onweersbuien. Net over de grens in Duitsland kunnen diezelfde onweersbuien extremer worden met hagelstenen te grote van golfballen. Elders in Oostenrijk blijft ook de avond droog en zonnig.

Dinsdag ligt het koufront boven Vorarlberg, hier is het bewolkt en koel. Elders opnieuw veel zon en tropisch warm. Alleen in Stiermarken kan het tot flinke onweersbuien komen.

Met een beetje geluk liggen de lagedrukgebiedjes in de beurt van Oostenrijk gunstig en komt de dip die we eerder hadden verwacht helemaal niet. In oost Oostenrijk wordt komende week zelfs het hitte pedaal verder ingetrapt.

Jeroen Elferink

Werken in Oostenrijk make it happen

Werken in Oostenrijk make it happen

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht