Geen uitzondering voor hotels, sluitingstijd blijft in Tirol 22.00 uur

Brixental

Geen uitzondering voor hotels, sluitingstijd blijft in Tirol 22.00 uur

In de deelstaat Salzburg werd, net als in Vorarlberg, een uitzondering op de strengere sluitingstijd afgedwongen. De vervroegde sluiting geldt niet voor hotelgasten om 22.00 uur. Huisgasten kunnen nu tot 01.00 uur toch bv in restaurant en bar blijven.

Tirol gaat de aangrenzende deelstaten niet volgen en houden zich om 22.00 uur aan de algemene sluitingstijd.  Volgens Gouverneur Günther Platter willen we in restaurants geen onderscheid maken tussen gasten en lokale bevolking.

“Voor mij is het vanzelfsprekend dat gasten en lokale bewoners in Tirol gelijk worden behandeld. Ik ben me er volledig van bewust dat de vervroegde sluiting een harde maatregel is voor zowel de Tiroler als de horeca en het hotelwezen. Maar het is nodig om het aantal besmettingen weer terug te dringen en uiteindelijk om zowel ons gezondheidssysteem als de werkplek en het bedrijf te beschermen. Een onderscheid tussen gasten en lokale bevolking in bars leidt tot ongelijke behandeling. Het is niet te rechtvaardigen dat de lokale bevolking om 22.00 uur de bar moet verlaten, maar gasten kunnen tot 01.00 uur door gaan. De vervroegde sluiting geldt dan ook voor iedereen in Tirol. Deze maatregel is in eerste instantie beperkt tot 16 oktober 2020, daarna wordt de situatie geëvalueerd en opnieuw beoordeeld. ”

St Johann in Tirol Harschbichl Kitzbüheler Horn

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. We hebben een bestelling gedaan en binnenkort zijn deze te bestellen. Een buffy is net wat comfortabeler te dragen in de skiliften het komende winterseizoen. Binnenkort vertellen hoe je deze buffys kunt bestellen.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Sport2000 Skischoen op Maat

Banner Sport2000 Ski Schoen op maat

Colada Sport2000 banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht