Gele vaccinatiekaart dient als toegangsbewijs

gele vaccinatiekaart Sigmund Thun Klamm Kaprun

Hopelijk kunnen wij hier in de zomer weer van genieten.

Gele vaccinatiekaart dient als toegangsbewijs wanneer de geplande opening op 19 mei doorgang vindt. Oostenrijkers die dan zijn ingeënt mogen deze pas gebruiken voor toegang.

Op 19 mei mogen de horeca en culturele instellingen weer open, de toegang hiertoe zijn aan voorwaarden gesteld. Mensen die al ingeënt zijn krijgen met de gele vaccinatiekaart toegang. Dit werd maandag bevestigd door het ministerie van Volksgezondheid in antwoord op een vraag van de APA.

Op de kaart moet in ieder geval de eerste prik staan en moet het ten minste 21 dagen geleden zijn, welke vaccin is irrelevant. Voor de mensen die nog niet gevaccineerd zijn voldoet een test die niet ouder is dan 72 uur.

Groene paspoort

De sleutel komende zomer om enigszins normaal te kunnen reizen is het “groene paspoort”, deze zal de gele vaccinatiekaart in dit geval vervangen. Maar het duurt nog een maand voordat de digitale vaccinatiekaart beschikbaar is. Het groene paspoort kan als QR-code op de smartphone gedownload worden, deze is alleen in Oostenrijk geldig. De Oostenrijkers kunnen zich hiervoor inschrijven via het Oostenrijkse portaal voor volksgezondheid. Wie gevaccineerd of getest is of hersteld is van Covid-19, hoeft alleen zijn gsm te tonen om toegang te krijgen tot bars. Ook aan de ouderen zonder smartphone is gedacht, zij kunnen in de overgangsfase een PDF-bestand met een QR-code op het gemeentekantoor laten afdrukken om zo toegang te krijgen.

Groene certificaat

Vanaf juli zal dit paspoort vervangen worden door een Europese groene certificaat, met dit document zal het reizen in de gehele EU mogelijk worden zonder voorwaarden.

Nederlanders naar Oostenrijk

Vanaf 19 mei is er meer mogelijk maar dat betekent niet dat wij er zomaar naar toe kunnen. Er geldt voor ons nog steeds een quarantaine plicht en die geldt ook na 19 mei, zoals in ons eerdere bericht staat kijkt men in Oostenrijk naar de ECDC-kaart. Landen die op deze kaart groen of oranje gekleurd zijn mogen zonder enige beperkingen en dus zonder quarantaine afreizen naar Oostenrijk. Nederland staat over het algemeen in het rood behoudens de drie noordoostelijke provincies.

Voor felrode gebieden zullen volgens de plannen van het ministerie van Volksgezondheid in de toekomst een negatieve coronavirus-test, bewijs van vaccinatie of herstel na een coronavirusinfectie voldoende zijn. Maar voor reizigers uit donkerrode gebieden zal de quarantaine van tien dagen na binnenkomst gelden, met een gratis test vanaf de vijfde dag. Het is nog niet duidelijk of indeling naar regio wordt gekeken. Kijkt men per land of per regio.

Lees ook ons liveblog, voor alle maatregelen in Oostenrijk ga naar sozialministerium.at.

Bron: liveblog tt.com kaart

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Oostenrijkse Winkel grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Instagram Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...