Geleidelijk minder heet in Oostenrijk

Geleidelijk minder heet

Geleidelijk aan wordt het minder heet in Oostenrijk. Vandaag start de dag nog flink zonnig en lopen de temperaturen snel op, wel is er enig verschil in de maximumtemperatuur tussen Vorarlberg en Burgenland. In het westen stijgt het kwik namelijk naar een aangenamere 25 of 26 graden terwijl het in het oosten nog 35 of zelfs 36 graden kan worden. Met een hoge luchtvochtigheid voelt dit natuurlijk zwoel en drukkend aan. In de loop van de dag ontstaan enkele stapelwolken en tijdens de namiddag vallen er met name in het westen enkele regen- en onweersbuien. Dit kunnen lokaal heftige buien zijn met hagel of onweer. In de avond als de zon ondergaat storten de buien in en op de meeste plaatsen wordt het helder.

Oostenrijk ligt nog altijd aan de warme kant van het frontenpakket

Morgen neemt de kans op een onweersbui in het westen weer wat af, al zullen er zeker in Vorarlberg enkele buien tot ontwikkeling komen. Met zon en wolkenvelden loopt de temperatuur op naar 24 of 25 graden in het westen, 27 in het centrale deel tot nog een tropische 33 graden in het zuidoosten. Vooral in Stiermarken schijnt de zon de hele dag uitbundig, wel is het vrij benauwd hier met een hoge luchtvochtigheid. Tijdens buien is er kans op een klap onweer of wat hagel.


Donderdag stijgt de kans op onweersbuien weer, ook stijgt de temperatuur en komt op steeds meer plaatsen niet meer boven de 30 graden uit. Alleen direct aan de Sloveense en Hongaarse grens kan de temperatuur nog stijgen naar de magische 30 graden. Elders is het 24 tot 28 graden, in de middag ontstaan stapelwolken en met name in de berggebieden zullen enkele onweersbuien tot ontwikkeling komen.


Vrijdag stroomt vanuit het noorden duidelijk koelere lucht Oostenrijk binnen. De hele dag zijn er buien in Vorarlberg, Tirol en Salzburg, met steeds minder ruimte voor de zon. Tussen de buien door stijgt de temperatuur nog naar 20 of 21 graden maar tijdens regen is het koeler. Op 1500 meter is het een graad of 7. Aan de zuidkant is het nog wel zomers en is er ook meer ruimte voor de zon. Hier kan het nog 26 tot 29 graden worden.

Het weekend is het overal koel en nat, de zomer is dus even op zijn retour!

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Cityhouse Flipside Groot Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Instagram Banner

Cityhouse Flipside Groot Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...