Geleidelijk oplopende temperaturen

Gistermiddag viel sneeuw op de Zugspitze

Geleidelijk oplopende temperaturen
Momenteel is het fris en koel in Oostenrijk. Met name in de bergen lijkt het soms nog wel winter, zo valt er vanmorgen nog sneeuw tot in sommige hogere dalen. Gelukkig krijgen we de komende dagen te maken met geleidelijk oplopende temperaturen.

Vanmorgen heeft de bewolking de overhand en uit de bewolking valt soms nog regen of sneeuw vanaf 1000 tot 1500 meter. Zo kan het in sommige hogere dalen deze ochtend wit zijn. In de loop van de dag wordt het geleidelijk iets droger maar het blijft overal bewolkt. Het is koel met maximumtemperaturen op veel plaatsen onder de 10 graden. Op 1500 meter ligt de temperatuur vanmiddag rond of net boven nul. Komende avond wordt het droger en in de nacht breekt het wolkendek.

Morgen is het een stuk vriendelijker weer. Toch is het nog niet al te warm, want na een frisse ochtend wordt het maximaal 14 tot 17 graden. Toch zien we de oplopende trend hiermee al. Zon en wolkenvelden wisselen elkaar af, in de loop van de middag kan een enkele bui ontstaan.


Vrijdag kan de temperatuur alweer regionaal stijgen naar 20 graden. Maar ook nu is het nog niet strak zonnig weer. Tijdens het weekend zet de oplopende trend door en zaterdag kan het 23 en zondag lokaal 25 graden worden. Maar het is nog altijd geen stabiel zomerweer, op beide dagen zijn buien mogelijk. Na het weekend blijft het onstabiel maar warm.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Banner Fantastisch Oostenrijk (900 x 600 px)

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×