Gematigd lenteweer in Oostenrijk

Gematigd lenteweer in Oostenrijk

De komende tijd blijft het gematigd lenteweer in Oostenrijk. Zicht op een lange stabiele of warme weerperiode zien we vooralsnog niet. Ons geduld wordt dus op de proef gesteld, zeker nu de meivakantie in volle gang is.

Vandaag bestaat het weerbeeld uit een mix van wolkenvelden en zonnige momenten. Deze ochtend valt vooral in de regio van het Salzburgerland een bui. Komende middag is in heel Oostenrijk een bui mogelijk. Maar de droge perioden houden de overhand en de temperatuur komt alweer wat hoger uit dat gisteren. Zo wordt het maximaal 11 tot 16 graden, op 1500 meter is het een graad of 3 á 4. Daarmee is het vrij gematigd lenteweer.

Vanavond en komende nacht is het redelijk helder, al komen ook wolkenvelden voor. Tijdens opklaringen kan het enkele graden vriezen, zeker aan de grond.

Morgen, Koningsdag in Nederland, zet het gematigd lenteweer door, toch wordt het een fractie warmer. Zo kan met het oranjezonnetje in de lagere dalen het kwik uitkomen op 18 of 19 graden. Maar het weerbeeld is onstabiel met veel wolkenvelden en een enkele bui.

Vrijdag start nog droog met ruimte voor de zon. Echter raakt het snel bewolkt en vanuit het westen volgt een gebied met langdurige regen en sneeuwval vanaf 2100 meter. Ook het weekend verloopt gematigd met buiengebieden en middagtemperaturen rond de 15 graden. Zicht op een mooie weersverbetering is er niet, mogelijk start mei zelfs vrij koud met véél regen en sneeuw in de bergen.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Werken in Oostenrijk make it happen

Werken in Oostenrijk make it happen

Oostenrijkse Winkel grote banner

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft twee facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...