Gemengde reacties op „INNS‘zenierung“

vuurwerk verbod Tirol
Vuurwerk ter illustratie

INNS‘zenierung, gemengde reacties op „INNS‘zenierung“ in Innsbruck het nieuwe concept kon niet alle bezoekers overtuigen, maar volgens de organisatoren was het nieuwjaarsshow een groot succes.

Het idee is geweldig een show met waterfonteinen die tot 70 meter hoog spoten en een lichtshow, waarbij de Inn voor het eerst werd getransformeerd tot een podium van 200 meter. Hierop werd een video- en lasershow met waterfonteinen en misteffecten geïmplementeerd. Dit concept werkte volgens de organisatoren perfect.

“Het enthousiasme dat in het publiek kon worden gevoeld tijdens de show is een indrukwekkende bevestiging van de weg die de stad en het toeristenbestuur hebben afgelegd om van Innsbruck’s oudejaarsavond iets unieks in de wereld te maken. Ik ben blij dat de stap om na 25 jaar het vuurwerk in de stad achterwege te laten en in plaats daarvan nieuwe en innovatieve wegen in te slaan, succesvol was. Voor mij was het een zeer succesvolle start van het nieuwe jaar”. Aldus burgemeester van Innsbruck Georg Willi.

Kritiek

Maar op de facebookpagina van tt.com waren er ook de nodige kritieken te lezen. Zo ergerden velen zich er aan dat de lasershow slechts door enkelen gezien kon worden. Ook het bijbehorende muzikale programma en de kosten werden bekritiseerd maar heel veel waren teleurgesteld over de uitvoering van de show.

Een lezer schreef: „Vom Bergsilvester in den letzten Jahren weit entfernt, hat mir für die vielen Touristen sehr leid getan, waren sehr enttäuscht.”

Ook de NEOS een politieke partij was teleurgesteld, zei vertellen dat de meerderheid van de vele bezoekers nauwelijks iets heeft gezien of gehoord. ” Velen, inclusief gasten van onze stad, waren terecht teleurgesteld Dat schaadt ook het imago van onze oudejaarsavond in de bergen. Het vereist een meedogenloze, eerlijke nabewerking van het hele project ” aldus NEOS-raadslid Julia Seidl.

Aan de andere kant zijn de toerisme-experts tevreden, zij zien het grote belang in van een nieuwjaar in de bergen voor het toerisme in de stad.

Bron: tt.com

Colada Sport2000 banner

Ski Outlet Logo

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht