Geniale 1 april grap Silvretta Montafon

Geniale 1 april grap Silvretta Montafon

Silvretta Montafon

Je kunt erop wachten de dagen, weken soms maanden van te voren. Er verschijnen berichten in de media waarvan je denkt, is dit waar of is dit een 1 aprilgrap. Maar wat het toerismebureau Silvretta Montafon heeft bedacht is toch wel een geniale 1 april grap.

Wat is er bedacht? Om het toerisme te bevorderen zou er een kabelbaan gebouwd worden, één van 3,5 kilometer lang die op een hoogte van 792 meter hangt. Deze 8EUB “Zelfenbahn” zou 1.350 personen per uur gaan vervoeren en zal het skigebied van Silvretta Montafon en Golm verbinden.

Het is zo geniaal opgezet dat het de nodige reuring teweeg bracht in het gebied.

Met de bouw van deze “Zelfenbahn” zou de internationale concurrentiepositie verbeterd worden. De kosten waren beraamd op 11 miljoen euro. De baan zou over huizen van bewoners gaan maar ook zou het de natuur kunnen aantasten. Tevens zou men meer van het zogenaamde familie toerisme “binnenhalen”.

Massaal trapte men hierin en het enige wat hiervoor nodig was waren een liftpaal, “lokvoer” en een uitgewerkt plan.

De enige die er in trapten waren de bewoners, een geniale 1 april grap met dank aan Nikolaus Küng van ORF Vorarlberg. Want niet alleen de bewoners maar ook de media werden om de tuin geleidt. Maar de bewoners kunnen gerust zijn, de “Zelfenbahn” komt er niet.

Bron: ORF Vorarlberg

Bluetribe                                Chaletplus

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...