Genieten in het Salzkammergut

Genieten in het Salzkammergut

In het Salzkammergut is sinds de zomer van 2018 een nieuwe trail geopend. Deze rondwandeling biedt bergliefhebbers de perfect combinatie tussen actief en passief genieten. De nieuwe ´Bergzeeen-trail´ biedt sinds een jaar wandelaars de mogelijkheid de schoonheid van de prachtige natuur in het Salzkammergut te genieten. En dat in combinatie met een culinaire touch. Verdeeld over een lengte van 350 km en 20 etappes, biedt de trail veel mogelijkheden voor verschillende niveaus van bergwandelen. In zijn geheel gaat de trail door 3 deelstaten, langs 35 meren en over 15 bergpieken. Een prachtig project gestart door het Salzkammergut Tourismus, waaraan alle 10 Tourismus regio´s, de Alpenvereniging en de vereniging Natuurvrienden aan mee werken.

Kaas

De pittig ruikende Steierse kaas siert je broodplank, terwijl het smaragd groene Steierse meer aan je voeten glinstert. Ultiem genieten! Gecombineerd met vers donkerbruin brood met een crunchy korst, is deze kaas een echte traktatie. De Steierse kaas van de Traweng hut is een specialiteit op zich. Hun huiseigen mix is de basis voor deze kaas en ruikt net zo aromatisch als de almweides rondom de hut. Echt powerfood voor wandelaars en klimmers, welke hun hart kunnen ophalen op de wandel- en klimroutes in de omgeving van de Tauplitz. Een landschap welke gedomineerd word door de donkergroene naaldbomen en zilveren kleur van de kalkrotsen van de Dode Bergen.

De meeste etappes van de Bergzeeen trail zijn gemakkelijk tot middelmatig en verschillende zijn zelfs geschikt voor families. De goed uitgedachte routes worden duidelijk gemarkeerd met de bewegwijzering van een gele ´S` op een zwarte ondergrond, en opent de wereld van het prachtige Salzkammergut voor het publiek. Als je de hele trail zou lopen, maak je een grote ronde welke start bij het stadje Gmunden in Oberösterreich. Hierna vervolgt de trail zijn weg via de Traunsee en Attersee naar St. Wolfgang. Daarna gaat hij verder langs de Mondsee en betreedt het Salzburgerland bij de Fuschlsee. Vervolgens passeert hij de Hintersee en doorkruist de Osterhorn groep, om daarna over de alpenweides via de Postalm terug te keren naar de Wolfgangssee en de prachtige stad Bad Ischl. En onderweg is er, naast kaas, natuurlijk nog veel meer te proeven!

Salzkammergut Foodtrail

Hapjes

Misschien wil je niet perse de hele trail lopen, dan is er natuurlijk de mogelijkheid om de lekkerste hapjes eruit te pikken! Opgedeeld in weekendtours, oftewel kant en klare hapjes, is het ook een heerlijke wandelbelevenis. De meeste etappes duren 4 tot 7 uur, en zijn daarmee erg goed te behappen. Indien je de gehele 350 km wilt doen, dan zijn een paar via ferrata etappes niet te omzeilen. Maar met goed schoeisel en gedegen uitrusting, zijn het zeer acceptabele hapjes om te nemen. Mocht je buiten adem raken van 350 km, dan zijn een paar hapjes uit de afstand te nemen door afstanden te overbruggen met bus, trein of berglift. Met deze mogelijkheden word de lange afstandsvariant een aangename wandelervaring.

Naast eetbare hapjes op de berghutten, zoals bergkaas, worst, spek en andere lekkernijen, zijn er ook historische en culturele hapjes te verorberen.  De bergen en zeeën bieden naast een enorme power boost, ook geweldige natuur en cultuur om op te snuiven. En dit landschap trekt al sinds mensenheugenis belangrijke historische figuren aan. Figuren zoals de Oostenrijkse keizer, welke 60 jaar van zijn leven hier spendeerde. Maar ook wetenschappers zoals Friedriech Simony, dichters zoals Adalbert Stifter en componisten zoals Johannes Brahms. De Bergzeeën trail biedt dus hapjes voor allerlei smaken. Zowel culinair, cultuur als historisch, voor elke smaak is er onderweg iets te vinden!

De kompas wandelgids en de wandelkaart “Salzkammergut BergeSeen Trail” kunnen online worden gekocht, evenals bij alle toeristische verenigingen in het Salzkammergut en onder trail.salzkammergut.at of www.kompass.de/wanderfuehrer. De wandelkaart is gratis bij alle toeristische verenigingen in het Salzkammergut en is te bestellen op trail.salzkammergut.at

Veel bergwandelplezier!

En wie ben ik? Gabriëla is de naam! Of Gabi zoals de Oostenrijkers zeggen. Enkele jaren geleden heb ik Nederland verruilt voor Kaprun. Met de Kitzsteinhorn in mijn achtertuin, geniet ik elk seizoen van wat de bergen mij te bieden hebben. Tussen mijn werk als sneeuwsportleraar en bergwandelgids door, houdt ik jullie op de hoogte van nieuwtjes omtrend winter- en bergsport, activiteiten in de Kitzbüheler Alpen en bezienswaardigheden in het mooie Pinzgau!

Liebe Grüße uit Kaprun!

Gabi

Gabi Andrei

Banner van den Berg Wandelschoen op Maat

Instagram Banner

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×