Genoeg mooie momenten in Oostenrijk

Mooie momenten, het is wisselvallig weer in Oostenrijk met soms snelle afwisselingen in het weerbeeld. Toch is het niet alleen maar kommer en kwel.

Vandaag bijvoorbeeld, vanmiddag schijnt de zon soms al flink. Toch begint de dag nog bewolkt met enkele buien, vooral van Vorarlberg tot Oberösterreich. De sneeuwgrens schommelt tussen 400 en 900 m. In de loop van de dag zakken de buien in en komt de zon er vaker bij. Temperaturen stijgen naar 3 tot 10 graden, de 10 in het oosten en zuidoosten. Op 2000m is het – 8 tot -5 graden.

Morgen neemt de bewolking in de loop van de dag toe. Al in de ochtend zijn er dichte wolken overal vooral het westen van Oostenrijk, het kan soms zelfs een beetje regenen. Sneeuw valt vanaf 1000 tot 1300 meter. Verder naar het oosten blijft het morgen nog lang droog en schijnt de zon aanvankelijk flink. Het is het langst zonnige in het zuidoosten. Daarbij staat in de bergen een stormachtige zuidwesten wind. De vorstgrens pendelt tussen de 1600 en 1800 meter.

Morgenavond bewolkt en perioden met regen en sneeuwval. Opnieuw vallen er geen uitgesproken hoeveelheden. Meest 5 tot hooguit 10 centimeter. Daarbij ligt de sneeuwgrens tussen de 500 en 900 meter.

sneeuwhoeveelheden tot en met het weekend

Vrijdag start nog bewolkt met regen en sneeuwval. De sneeuwgrens is wel iets gestegen, meest naar 1000 tot 1200 meter. In de loop van de dag wordt het droger en vanuit Zwitserland komt de zon er steeds vaker bij. Opnieuw veel wind in de bergen, maar geen storm.

Zaterdag wisselende papieren, vooral langs de noordkant enkele buien bij een sneeuwgrens van 900 meter. Aan de zuidkant juist zonnig. Zondag juist meer ruimte voor de zon en overwegen droog.

Jeroen Elferink

Ons weerstation in Brixen im Thale (800m) live!

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht