Gerechtelijk onderzoek Ischgl stopgezet

Ischgl 25 nov 2018

Ter illustratie

Gerechtelijk onderzoek Ischgl stopgezet. Lang werd deze bekende vakantiebestemming gezien als de coronahotspot van Oostenrijk.

Nadat in maart 2020 Ischgl werd getroffen door een grote uitbraak startte de Oostenrijkse justitie een onderzoek. Met dit onderzoek wilde men aantonen wie schuld heeft, echter is hier geen bewijs voor gevonden. In een verklaring van justitie valt te lezen dat “er geen aanklachten zijn”. Ook is er geen bewijs dat “iemand door schuld iets heeft gedaan of nagelaten heeft dat het risico op infectie zou hebben vergroot”.

Onderzoek

Het resultaat van het onderzoek tegen Landesamtsdirektor Herbert Forster, den Landecker Bezirkshauptmann Markus Maaß, burgemeester van Ischgl Werner Kurz en twee andere functionarissen was al in mei 2021 afgerond. Maar is nu ook het Openbaar Ministerie van Innsbruck, het Ministerie van Justitie en de Raad van Bestuur gecontroleerd. Er is geen bewijs dat iemand door schuld iets heeft gedaan of nagelaten dat het risico op infectie zou hebben vergroot aldus het OM. Het dossier 1s 15.000 pagina’s lang en in totaal zijn 27 mensen verhoord door het parket.

Kritiek

Afgelopen zomer werd ook bekend dat ruim 6.000 mensen zich hadden gemeld bij de Oostenrijkse consumentenadvocaat Peter Kolba. Hiertoe behoren ook gevallen van mensen die ten gevolge van Corona zijn overleden of met ernstige gevolgschade te kampen hebben gehad na een lang verblijf op de intensive care.

Hij heeft in een uitzending kritiek geuit op het besluit van het OM. “Wij achten deze stopzetting van het strafrechtelijk onderzoek onjuist en zullen eerst een motivering eisen en, indien nodig, na bestudering van deze motivering een motie tot voortzetting indienen”, aldus Peter Kolba.  “Ernstige officiële fouten kunnen volledig worden bewezen”, voegt hij eraan toe.

Wordt wellicht vervolgd…

Lees ook:

Bron: Justitie, tt.com, kurier.at

Oostenrijkse Winkel grote banner

Colada Sport2000 banner

Sport2000 Skischoen op Maat

Banner Sport2000 Ski Schoen op maat

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...