Geregeld regen, morgenavond sneeuw in de bergen

Mooi zomerweer lijkt de komende tijd een zeldzaamheid

Geregeld regen, morgenavond sneeuw in de bergen

De komende dagen is het geen fraai zomerweer, het is vaak bewolkt en regenachtig. Ook kan er sneeuw in de bergen vallen. Maar er zijn ook goede momenten.

Vanmorgen is het vrijwel overal bewolkt met verspreid regenbuien over Oostenrijk. In de loop van de dag trekken de buien zuidwaarts en krijgen de droge perioden de overhand. Maar in het zuiden ontstaan ook nieuwe buien en hier is soms ook onweer mogelijk. Kortom het weer wordt in de loop van de dag enkel beter. Het wordt na een frisse ochtend alsnog 19 tot 24 graden.

Vanavond en vannacht regent het stevig in Karinthië en Oost-Tirol, hier zijn overstromingen mogelijk. Elders is het vaak bewolkt maar droger.

Morgen is het opnieuw bewolkt en vooral regenachtig in de zuidelijke deelstaten, in de loop van de dag verplaatsen de regenbuien naar het noorden. Met maximaal 15 tot 18 graden is het behoorlijk fris voor juni. Morgenavond intensiveert de regen en begint de sneeuwvalgrens te zakken.

Woensdag blijft het doorregenen met bewolking. Tijdens de ochtend valt sneeuw onder 2000 tot zelfs 1600 meter. Maar grote sneeuwhoeveelheden zoals begin deze maand worden niet verwacht.

Vanaf donderdag hersteld het weerbeeld, maar echt zicht op stabiel weer is er helaas nog niet.

Jeroen Elferink

Ripstar banner 1200 800 Snow en Family

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×