Geregeld sneeuwbuien maar sneeuwgrens wel vrij hoog


Sneeuwbuien, vanmorgen zijn er perioden met regen en sneeuwval in Oostenrijk. Vooral tussen Voralberg en Tirol sneeuwt het nog eventjes flink door. Daarbij ligt de sneeuwgrens rond 600 meter aan de noordkant en op 1300 meter aan de grens met Slovenië. Vooral in dit laatst genoemde gebied valt hogerop een dik pak sneeuw. Vanmiddag wordt het langzaam aan droger en krijgen we de zon ook vaker te zien. Alleen in Tirol is een flinke sneeuwbui nog mogelijk en in Karinthië blijft het nog langere tijd doorsneeuwen.

De temperatuur stijgt naar 0 tot 12 graden, de 0 graden zien we in veel dalen in het westen. Op 2000 meter is het koel met maxima tussen de -4 en -9 graden.

Morgen volgt een vriendelijke dag. We krijgen de zon afwisselend te zien en de kans op een bui is kleiner. Vooral tijdens de middag ontstaan stapelwolken welke aan de noordkant een winterse bui kunnen generen. Daarbij ligt de sneeuwgrens rond de 700 meter. Bij niet al teveel wind wordt het 1 tot 11 graden. Op 2000 meter vriest het 7 graden.

De nacht naar donderdag verloopt helder en koud. Het kan tot matige of strenge vorst komen.

Donderdag neemt de bewolking snel toe maar blijft het nog tijdens de ochtend droog. In de loop van de middag volgt regen en sneeuwval in Vorarlberg, Tirol en Salzburg. De hoeveelheden zijn niet bijzonder groot. De sneeuwgrens pendelt daarbij tussen de 900 en 1200 meter. In het oosten blijft het juist flink zonnig, hier ideale skiomstandigheden.

Vrijdag is het bewolkt met regenachtige perioden. Vanaf 700 meter valt sneeuw. Ook tijdens het weekend vallen geregeld sneeuwbuien. Al met al kan er mooi laagje verse sneeuw bijkomen in maart.

Jeroen Elferink
Ons weerstation in Brixen im Thale (800m) live!

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht