Gerlos Königsleiten veel verzet tegen geplande skiweg

verzet geplande skiweg Königsleiten

Königsleiten

Gerlos Königsleiten veel verzet tegen geplande skiweg

Volgens de regionale milieuadvocaat is het nieuwbouwproject zelfs een illegale uitbreiding van het skigebied.

Met name uit de milieuhoek komt er veel verzet en zijn diverse bezwaren tegen de geplande skiweg in gediend. De verbinding zal een alternatief moeten dienen voor de zwarte afdaling richting Königsleiten. Het verzet zorgt ervoor dat dit nu op losse schroeven staat.

De reactie van kabelbaanwoordvoerder Franz Hörl liet niet lang op zich wachten: “Straks kunnen we helemaal geen project meer indienen.”
Skiweg Gerlos Königsleiten

Skiweg

Wil je vanaf Gerlos naar Königsleiten dan neem je de afdaling naar het Krummbachtal dit moest via een zwarte piste. De Gerlos bergbanen heeft hierom een aanvraag ingediend voor de aanleg van een nieuwe “Reischwiese”-skibaan. Een 1,2 kilometer lang, 19 meter breed en gemakkelijker om op te skiën.

Noodzaak betwist

De noodzaak hiervan betwist de milieuadvocaat Johannes Kostenzer ook omdat onder meer omdat een stoeltjesliftverbinding aanwezig is. Anderzijds wijst hij op talrijke aantastingen van beschermde goederen (natuurlijk evenwicht, planten- en diersoorten).
Daarnaast is volgens Kostenzer de skibaan ook in strijd met het protocol inzake bodembescherming van de Alpenovereenkomst en met de beginselen van de kabelbaan. “De skipiste loopt namelijk over een aanzienlijke afstand van 450 meter buiten de bestaande grenzen van het skigebied, dit is niet slechts een kleine overschrijding van de buitengrenzen.” Vanwege het onstabiele gebied zou er echter een uitsluitingscriterium zijn voor de uitbreiding van het skigebied. Uiteindelijk zouden er geen dwingende redenen zijn voor een hoger openbaar belang.

Franz Hörl, voorzitter van de Bergbahnen in Gerlos, werpt tegen dat het de ombudsman om een principekwestie gaat tegen skigebieden. Als het zo doorgaat hoeven skigebieden geen enkele aanvraag meer te doen omdat toch alles wordt afgewezen, aldus Hörl.

Bron: Tiroler Tageszeitung

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...