Gerucht Kabelbaan tussen Piesendorf en Maiskogel

Piesendorf Fürstkogelbahn
Mogelijke locatie van de nieuwe gondelbahn.

Gerucht. In een artikel van de papieren editie van Meinbezirk stond het volgende te lezen, wij weten niet wat we ervan moeten denken. Volgens het krantenartikel komt er een verbinding tussen Piesendorf en de Maiskogel, hiermee zal er straks een verbinding komen die je van Fieberbrunn helemaal naar de Kitzsteinhorn brengt. Dit zonder gebruik te maken van een auto, bus of ander vorm van transport. Voor ons is dit echt een gerucht of wellicht een 1 april grap of niet maar dan is die wel erg vroeg. Of is het een Faschings-grap?

Een 100 miljoen euro kostend project zal Piesendorf verbinden met de Maiskogel in Kaprun, die weer verbonden is met de Kitzsteinhorn. Om deze zeer ambitieuze kabelbaan te realiseren zal er een reusachtige steun gebouwd worden zo halverwege tussen Hochsonnberg en Maiskogel. De onderhandelingen met de landeigenaren zijn volgens burgermeester Warter begonnen en hij is optimistisch.

“Visueel gezien is de steun geen grote verbetering, maar de toegevoegde waarde voor het toerisme in Piesendorf is groot aldus burgermeester Warter. De bouw van de Warter-Connection zal in 2022 beginnen.

Fürstkogel

Er zal een hypermoderne gondelbaan gebouwd worden die de Hochsonnberg verbindt met het middenstation van de MK Maiskogelbahn, hiermee komt er een verbinding met zowel de familieberg van Kaprun als met de Kitzsteinhorn. Voor toeristische doeleinden wordt de Hochsonnberg omgedoopt tot Fürstkogel.

Er is nog onduidelijk hoe de nieuwe lift zal gaan heten, er wordt gezegd dat het de HochsonnbergBahn  zal heten, maar de Fürstenkogelbahn is door de burgermeester als naam genoemd. Het project zal 100 miljoen euro gaan kosten, hierbij zal de deelstaat Salzburg een substantiële bijdrage leveren.

De Naturschutzbund is enthousiast over het plan, de ecologische compensatie houdt in dat het gebied op de Maiskogel dat in 2002 door een windstoot is vernietigd hiervoor gebruikt zal worden. Dit betekent dat we ook voorbeeldig zijn op het gebied van natuurbehoud”, aldus de verantwoordelijke managers van Schmitten en directeur toerisme, Renate Ecker.

Piesendorf Zell am see
© SN/SCHMITTENHÖHEBAHN AG / ARCHITEKT HASENAUER

Verbinding Piesendorf Zell am See

Van Fieberbrunn naar de Kitzsteinhorn en dat alleen gebruikmakend van liften en gondels, het klinkt geweldig en op papier kan dit de waarheid worden. Of het gerucht ook echt doorgaat, we gaan het volgen. In 2018 werd groen licht gegeven voor uitbreiding van het skigebied van Zell am See naar Piesendorf, nu 2 jaar later is er nog niks gebeurd.  Begin dit jaar werd duidelijk dat  de plannen merkbare nadelige gevolgen zou hebben voor natuur en bescherming van het milieu. De tegenstanders waren opnieuw naar de rechter gegaan en hebben voorlopig gelijk gekregen.

Bron: Meinbezirk

Grote Banner Chalet Bramberg

Banner Chalethuren Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

1 reactie

  1. Marco schreef:

    Is inderdaad een voorbeeld van rare Oostenrijkse humor hier. Artikel is Fakenews.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht