Gevaar voor aardverschuivingen in Zell am See

Thumersbach

Gevaar voor aardverschuivingen in Zell am See

Gevaar voor aardverschuivingen na regenval: huizen in Zell am See ontruimd. Door de regenval van de afgelopen dagen zijn de hellingen in de wijk Thumersbach in Zell am See gaan bewegen. De bewoners van zeven huizen zijn geëvacueerd.

De spaarbekkens (overloop van water bij neerslag) worden constant uitgebaggerd, maar aangezien er veel materiaal aankomt, hebben de autoriteiten besloten om voor de zekerheid zeven huizen te evacueren, zo maakte de deelstaat Salzburg donderdag bekend. Er is ook een waarschuwing voor nog eens 30 gebouwen. Brandweer, water- en lawinebestrijding en districtsautoriteiten kwamen in actie.

“Veiligheid staat voorop”

Ondanks de veiligheidsmaatregelen die al dagen gelden, zouden de hellingen in de Kendlergraben in Thumersbach ook na de hevige regenval blijven bewegen. “De veiligheid van de bewoners heeft de hoogste prioriteit”, benadrukte en rampenbestrijdingsfunctionaris. Daarom besloot het districtsbestuur van Zell am See in de vroege avond (donderdagavond) om zeven huizen (en dan de bewoners) te evacueren.

De bewoners van ongeveer 30 andere gebouwen werden via luidsprekers gevraagd om op de bovenverdiepingen te overnachten. Degenen die hun huis al moesten verlaten, vonden onderdak bij kennissen en familie in de buurt.

Komende dagen wordt het beter weer met zelfs zondag al de zomerse waarden in bereik. Laten we hopen dat er vanaf nu een mooie periode aan gaat komen.

Zell am See zwembad aan het meer

Binnenkort weer dit weer?

Lees het laatste weerbericht voor Oostenrijk HIER.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft twee facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...