Gipsvluchten komende winter zijn verleden tijd

Tyrol Air Anbulance

Gipsvluchten zijn verleden tijd, je herkent het wel de gipsvluchten naar Nederland. Het lijkt altijd wel alsof het eerste vaatje Haring werd geveild. Zo was het ook met de eerste gipsvluchten. Veel pers erbij en natuurlijk op het journaal en in praatprogramma’s een item. Aan deze traditie gaat een einde komen en de pers hoeft ook niet meer te komen naar Vliegveld Rotterdam

Tyrol Air Anbulance

Waarom worden de vluchten gestopt?

Er was in het verleden altijd maar 1 aanbieder en dat was Tyrol Air Ambulance. Je herkent deze vliegtuigen wel aan de zeer opvallende kleur. Geel met paars en nee, ze worden niet gesponsord door Milka. Ook de zogenaamde parasolvluchten in de zomer gaan niet meer uitgevoerd worden.

Maar is er een probleem dan ontstaan?

Volgens de Alarmcentrale SOS International niet. Gemiddeld gaan al circa 80% van de pechvogels met een lijnvliegtuig, ambulancevervoer of met taxi’s naar Nederland. Ook heeft de alarmcentrale nu al meer capaciteit geregeld voor komend seizoen. Dus dat komt allemaal dik in orde.

Vanaf de jaren ‘80 had de Alarmcentrale SOS International een samenwerking met Tyrol Air Ambulance.  Aan deze samenwerking komt nu een einde.

Tyrol Air Ambulance

Foto’s Tyrol Air Ambulance

Summit Travel

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...