Gisteravond en vannacht wateroverlast maar wordt het beter?

noodweer

Deze regensommen (liters per vierkante meter) wat kan vallen tussen zaterdagmiddag tot zondagavond. Sommige modellen rekenen nog meer, andere wat minder.

Gisteravond en vannacht wateroverlast maar wordt het beter?

Nog even geduld zomer komt er aan en hopelijk ook snel een einde aan de hoeveelheid water dat er afgevoerd wordt.

Ook Oostenrijk heeft te maken gehad met een hoop water dat gevallen is en dat zal vandaag nog niet eindigen. Vooral langs de noordkant van de Alpen is er veel bewolking en valt er het nodige aan regen. In de rest van het land is het bewolkt waaruit regen- en onweersbuien vallen met tussendoor wat zonnige lichtpuntjes. Tegen de avond wordt het weer overal langzaam rustiger. Er waait een matig tot krachtig wind uit west tot noordoost. De maximumtemperatuur zal liggen tussen de 19 en 28 graden, het warmst wordt het in het zuidoosten. Op 2000 meter wordt het 10 tot 14 graden.

Maandag is het zonnig maar tussen Innsbruck en St. Pölten komen wat dikkere bewolking voor waaruit enkele regenbuien uit kunnen vallen. Er waait een stevige tot sterke wind uit het noorden. De maximale waarden liggen tussen de 22 en 28 graden, in Karinthië kan de 30 graden aangetikt worden. Op 2000 meter hoogte is het tussen de 9 graden op de Schneeberg en 15 graden in de Lienzer Dolomieten.

Noodweer

Ook Oostenrijk heeft net als Nederland, België en Duitsland te maken met veel water, ook hier zijn de nodige overstromingen geweest. Het zwaarst getroffen is Hallein in het Salzburgerland waar na een ongekend zware regenval een beek tot een alles verwoestende waterstroom maakte. Het gevolg was dat de binnenstad van Hallein overstroomde. Zoals in onderstaande video te zien is hoe het water door het stadje, dat vlakbij Salzburg ligt, wordt overspoeld en alles meeneemt wat in haar pad komt.

In korte tijd viel er 80 tot 100 mm water er zijn nog geen meldingen gedaan over eventuele slachtoffers  maar volgens een woordvoerder van de politie is de situatie zeer kritiek. De bevolking was al gewaarschuwd voor de verwachte extreme omstandigheden en er werd aangeraden om absoluut niet in de kelder te gaan zitten. In het noorden van Oostenrijk zijn meerdere meldingen binnen gekomen van noodweer. Zo ook in Wenen viel veel water maar in zoverre wij het kunnen zien is het hier niet zo erg  ls in Hallein of hier in Nederland, België en Duitsland.

Momenteel is het al ernstig aan het worden in Mittersill waar het luchtalarm is afgegaan, de reden is dat de Salzach op het punt staat om buiten haar oevers te treden. Ook is men in Kufstein aangeraden om binnen te blijven aldus tt.com. In Mittersill geldt momenteel alarmfase 2 (01:00 uur)

Meer over het drama in Hallein ga naar SN.at, hoe het verdere verloop van het weer zal zijn morgen meer. Maar dat het beter wordt kunnen we wel verklappen.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Cityhouse Flipside Groot Banner

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...