Gita in de rolstoel bedwingt een bergpas

Rolstoel Gita Hollen Roller

We kregen een tijdje geleden van Gita een verhaal toegezonden dat we heel graag ook hier in FANtastisch Oostenrijk willen delen. Ook een stukje dat jullie zouden moeten lezen.

“Oostenrijk loopt als rode draad door mijn leven,  vroeger gingen wij met mijn ouders elk jaar naar Oostenrijk op de camping. Later zelf met onze eigen kinderen. Maar in juni 2017 is mijn leven compleet veranderd het noodlot sloeg toe, door een ongelukkige val heb ik nu complete dwarslaesie en ben ik de rest van mijn leven roller. Na 3 weken in het ziekenhuis te hebben gelegen mocht ik naar revalidatie centrum Beatrixoord daar ben ik bijna 4 maanden geweest om te revalideren.

De eerste week dat ik daar lag hoorde ik van de handbike battle in Oostenrijk een jaarlijks terugkerend evenement waar alle revalidatie centra in Nederland meedoen met een team van 6 oud revalidanten

Rolstoel Gita Hollen Roller Handbike

20km de berg op starten. De start ligt op 1000 meter en de finish op 2100 meter. Op arm kracht ga je dan de uitdaging aan om echt boven te geraken.

Gelijk was ik enthousiast om mee te doen een mooie uitdaging dacht ik,  niet realistisch toen nog want kon nog helemaal niets niet eens zitten… Mijn broer John zei gelijk als jij dat gaat doen ga ik met je mee fietsen om je te steunen want als jij het kan kan ik het ook… Ik moest eerst revalideren uiteraard en wennen aan mijn nieuwe leven als roller.

Rolstoel Gita Hollen Roller Handbike

Een maand na mijn ongeluk gingen mijn tweeling broers samen een hutten tocht lopen in Oostenrijk die hebben ze opgedragen aan mij door op een bergwand uren bezig te zijn met stenen leggen voor mijn naam… kreeg de foto ’s avonds in revalidatie centrum na een zware moeilijke dag zo lief zoveel tranen maar ook moed om door te gaan.

Vorig jaar juni was het zover en gingen we naar Oostenrijk voor de battle mijn man en ik met het team in de bus,  mijn ouders beide in de 80 samen met mijn broers in de auto wat hebben ze genoten net als vroeger als gezin over de autobaan touren naar hun geliefde Oostenrijk. Bergen,bier en uiteraard schnitzel eten…

Deze week samen in Oostenrijk was fantastisch samen 2 jaar van vechten verdriet en ellende afsluiten als gezin bovenop de Kaunertaler Gletscherstrasse.

Ik genoot zo in die week ik leefde weer zie mij eens gaan dacht ik met kippenvel en tranen in mijn ogen tijdens trainings uren door de prachtige besneeuwde bergen die mooier leken dan ze ooit hadden gedaan dichterbij dan ooit….

Op de battle dag zelf toen ik daar na 6 uur afzien over de finish kwam door alle grenzen heen maar met de support van mijn lieve broer die samen met mij leed, huilde, genoot en lachte samen onderweg naar de top waar mijn ouders mijn kinderen en vrienden op ons  wachtten wat een emoties kwamen er los….en het eerste wat mijn broer en ik deden het vieren met een heerlijk Oostenrijks biertje en toasten op het leven!!

Dit jaar zou ik nog een keer meedoen aan de battle in Oostenrijk maar het corona virus besliste anders, voor mij beter nu want 2 maanden geleden overleed mijn lieve broertje John plotseling hield zijn leven op nog maar 52 jaar en nog zoveel plannen, zelfs serieuze plannen om te emigreren naar Oostenrijk, huizen bekeken met makelaar, helemaal gek van Oostenrijk … zo onwerkelijk en oneerlijk..

Broer van Gita Hollen Roller Handbike

Volgend jaar ga ik nu die berg nog een keer bedwingen en deze opdragen aan mijn lieve gekke broer en eenmaal boven op de berg symbolisch een biertje met hem drinken en wetende dat hij nu voorgoed geëmigreerd is en ergens vanaf een bergtop geniet en voor altijd in onze harten is….. (red. volgens ons is dit al gebeurd aangezien dit een wat ouder bericht is) Oostenrijk zal voor altijd herinneren aan John ❤️en voor hem ga ik door met het leven vieren elke dag weer!!”

Gita dankjewel voor jouw emotionele verhaal. Laat nog wat weten en we horen en lezen dan ook graag weer een verslag van jou. Volgens ons hebben we ook iets voorbij zien komen op de Vrienden van FANtastisch Oostenrijk. Mocht je ook je nieuwe bericht hier willen delen dan houden we ons aanbevolen.

ChaletsPlus Banner Groot

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Van den Berg Sport skischoen op maat

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...