Gletscherwelt Weisssee storing lift 45 minuten boven 20 meter gehangen VIDEO

Gletscherwelt Weisssee Medelzlift

Gletscherwelt Weisssee storing lift 45 minuten boven 20 meter gehangen VIDEO

We waren vandaag een dagje in GletscherWelt Weisssee en daar hebben we iets meegemaakt wat we nog niet eerder hebben meegemaakt in ons skibestaan. Dat er liften wel eens stilstaan dat gebeurt,  maar dat we bijna 45 minuten vast hebben gezeten in een stoeltjeslift met een hoogte die al snel zou oplopen naar 20 meter, is niet echt aan te bevelen voor mensen met hoogtevrees. Gelukkig hebben wij daar geen last van,  maar het was wel weer prettig dat we uiteindelijk weer met beide benen op de sneeuwgrond stonden.

Er was schijnbaar een stroomstoring of er was iets met de machinerie van de lift aan de hand, want men kreeg hem niet meer aan de praat. Ook met een generator die aangezet was, wilde het niet vlotten. Wij kregen door vanuit het dalstation, waar gelukkig nog iemand van ons wa, dat er stoppen/zekeringen door waren geslagen.

Omdat dit allemaal rond half 3 gebeurde en het al tegen half 4 aanliep, zagen wij het al voor ons…. rescue door een helikopter. Zover is het niet gekomen. Het noodaggregaat was toch opgestart en we gingen weer terug met de lift het dal in. De lift werd in zijn achteruit gezet.

Half 4 waren we weer beneden en hebben toen maar de dalafdaling in gezet.

De twee live video’s kunnen jullie hieronder bekijken…. en op de video update daar moeten jullie nog even op wachten.

Medelzkopf Gletscherwelt Weisssee

Bij deze lift gebeurde het …de Medelzkopf


Medelzkopf lift Gletscherwelt Weisssee

Achteruit uitstappen uit een stoeltjeslift is ook een hele andere ervaring

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Wijnen Astrid & Thérèsa

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×