Gletsjer deel breekt af, al 7 doden geborgen

Gletsjer deel breekt af, al 7 doden geborgen

Dit item gaat over noord italie, het is dan wel geen Oostenrijk maar Oostenrijk ligt er niet ver vandaan en het zou ook daar kunnen voorkomen.

Zondag voltrok zich een ramp in de Dolomieten.  Bij de Marmolada, de hoogste berg van de Dolomieten, is een stuk van de gletsjer afgebroken en heeft een behoorlijke lawine veroorzaakt. Door de het stuk ijs dat van de gletsjer brak kwam er sneeuw, ijs en stenen naar beneden gedonderd.

Zondag werden al 6 doden mensen geborgen en maandag is er nog eentje bijgekomen. Ook zoekt men nog steeds naar 15 mensen die nu nog als vermist zijn opgegeven. Ook zijn er 8 gewonden waarvan 2 heel ernstig.

Het is nog onduidelijk hoeveel mensen precies voorafgaand aan de gletsjerbreuk in het getroffen gebied waren. Het aantal vermisten kan nog worden bijgesteld. De kans op redding van de vermisten is bijzonder klein zo niet nul.

De dag voordat deze ramp voltrok was het bijzonder warm in het gebied. Er is al een tijdje sprake van een hittegolf en op de berg waren er temperaturen gemeten van 10 graden. Experts denken dat er mogelijk een verband is tussen deze temperatuur en de lawine van afgelopen weekend.

Diverse video’s uit dit gebied zijn HIER te bekijken.

Marmolada Noord Italië Dolomieten

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Van den Berg Sport skischoen op maat

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 2 jaar hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...