Gletsjergebieden Oostenrijk beginnen aan zomerseizoen

Pitztaler Gletsjer

Gletsjergebieden Oostenrijk beginnen aan zomerseizoen. Nadat om de bekende reden medio maart het skiseizoen abrupt en veel te vroeg ten einde kwam. Vanwege de crisis moesten alle bergbahnen dicht maar de afgelopen dagen kondigen meer gletsjergebieden hun zomeropening aan.

Op 29 mei openen drie gletsjer gebieden weer hun deuren dit zijn de Kitzsteinhorn, Hintertux en de Kaunertaler gletsjer, op 4 juli zal de Stubaier gletsjer haar deuren openen.

Pitztaler Gletsjer

Op 10 juli gaat dit schitterende gebied weer open maar dan alleen op vrijdag en zaterdag, het is dan ook weer mogelijk om te ontbijten in das Café op 3.440 meter hoogte. De Rifflesee opent trouwens eerder namelijk op 5 juni. Meer informatie ga naar pitztal.com

Mölltaler Gletsjer

Het zomerseizoen op de Mölltaler Gletsjer begint op 6 juni, naast de restaurants zullen ook pistes geopend worden.  Veel meer dan het bovenstaande is niet bekend, meer informatie zal de komende tijd bekend gemaakt worden.

Dachstein-Gletscherwelt

Last but not least de Dachstein Gletscher. Deze gletsjer is net als de Kitzsteinhorn, Hintertux gletsjer en de Kaunertaler gletsjer vanaf 29 mei geopend, de zomeropening loopt van 29 mei tot en met 28 juni van woensdag tot en met zondag. Van 1 juli  tot en met 13 september is de gletsjer elke dag open.

Meer informatie: derdachtstein.at

Zomeropeningen andere gebieden

Meerdere gebieden hebben hun zomeropening al aangekondigd, hier een greep van gebieden die vanaf 29 mei open zullen gaan. Uiteraard zijn er meer dan de korte lijst hieronder.

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht