Gletsjers Oostenrijk weer onder verse sneeuw

Pitztaler Gletsjer Wildspitze Sneeuw 24 september 2023

Pitztaler Gletsjer, Wildspitze kleurt weer mooi wit 24 september 2023

Gletsjers Oostenrijk weer onder verse sneeuw

De afgelopen 2 dagen was het koud genoeg om het weer te laten sneeuwen op een aantal gletsjers. Hierboven de Pitztaler Gletsjer met de 2e berg berg van Oostenrijk, de Wildspitze. De Ral9010 kleur is vervangen door gewoon weer WIT.

De de eerste skiërs waren ook al onderweg op de Pitztaler Gletsjer. Gisteren is dat open gegaan voor de wintersporters. Hieronder zie je verschillende gletsjers in beeld en uiteraard zie je skiërs naar beneden komen.

Niet alleen zijn de skiërs weer onderweg maar wat te denken dat gisteren de eerste sneeuwbar in Oostenrijk weer is open gegaan. Er was zoveel sneeuw gevallen dat er al een bar is gemaakt. Weten waar? Je leest het HIER.

Dit was het eerste plaagstootje qua sneeuw op de gletsjers, komende week wordt het weer warmer. In de dalen kan de temperatuur oplopen tot zomerse waarden…. maar de dagen worden korter, temperatuur gaat op hoogte verder omlaag op de gletsjers en we verwachten dat tussen nu en 3 weken er meer gletsjers open gaan. Volgende week staat overigens Sölden in de starthouding om open te gaan. Dit zou moeten gaan gebeuren op 29 september 2023.

Geniet nu nog maar eens naar de beelden uit voorgaande jaren op verschillende gletsjers.

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Summit Travel banner 2020 1000x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...