Gletsjerskigebieden open op 29 mei 2020

Kaprun Kitzsteinhorn topfoto

Gletsjerskigebieden open op 29 mei 2020. Medio maart werd opeens abrupt het skiseizoen afgesloten, de reden is wel bekend toch? Vanwege deze crisis moesten alle bergbahnen dicht maar er gaan toch weer wat gletsjergebieden open. Maar welke gebieden gaan open?

Half april werden er toch wat zaken versoepeld in Oostenrijk en sinds die tijd kwamen er steeds meer versoepelingen.

Eind mei weer gletsjer gebieden open

Dit keer is er ook nieuws vanuit het Kaunertal. De Kaunertaler gletsjer gaat ook openen. Vanaf 29 mei 2020 gaat deze gletsjer nog open voor 10 dagen. Zo kunnen ze ook de oorspronkelijke datum aanhouden als sluiting van het winterseizoen. Op deze gletsjer ligt op dit moment nog meer dan 3 meter sneeuw.

Drie liften zullen dan in bedrijf zijn:

  • Nörderjochlift
  • Fernerlift
  • Falginjochbahn

Overigens was het Oostenrijkse skiteam al vanaf begin mei aan het trainen op deze gletsjer.

Overigens zijn er natuurlijk wel de bekende voorschriften waar je je aan moet houden. Het aantal mensen dat in een gondel mag wordt beperkt tot een bepaald maximum (wordt dus gereduceerd) Maar ook als je een restaurant ingaat dan is betreden van het restaurant verplicht met een mondkapje.

De andere 2 gletsjers die ook op 29 mei gaan openen zijn:

Op beide gletsjers ligt nog zat sneeuw om nog een paar bochten te draaien.

Gaan er nog meer gletsjers open?

Mölltaler Gletjer daar gaan we nog naar kijken, gaat waarschijnlijk ook openen maar de Stubaier, Ötztaler en Pitztaler Gletsjer die blijven nog gesloten. In deze periode van het jaar zou er geen skibedrijf meer zijn geweest overigens.

Pitztaler Gletsjer

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Sport2000 Skischoen op Maat

Banner Sport2000 Ski Schoen op maat

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×