Gletsjerspleten kijk uit komende periode

Gletsjerspleten kijk uit komende periode

Gletsjerspleten, afgelopen weekend was het weer raak op de Stubaier gletsjer. Dit is ook niet het probleem op deze gletsjer maar eigenlijk is dit een probleem van alle gletsjers?.Gletsjerspleten. Laat dit dan ook een waarschuwing zijn.

Helicopter

We weten allemaal dat er gletsjerspleten zijn maar in het seizoen zijn deze vol gesneeuwd maar aan het begin van het seizoen zeker nog niet. Dit jaar is er ook nog is sprake van een behoorlijke smelt op de gletsjers vanwege de hele warme en lange zomer.

Blijf daarom op de piste. Al ziet het er nog zo mooi uit naast de piste weet wat je doet. Voordat je het weet lig je in een spleet en die kunnen echt heel diep zijn.

Afgelopen zaterdag op de Stubaiergletsjer in de ochtend 2 personen gleden naast de piste een gletsjerspleet in en konden gelukkig worden gered. In de middag kwam er nog een 24 jarige dame bij. Zij viel gelukkig maar een paar meter een spleet in en kon snel worden gered. Dan vlak erna nog een 25 jarige Duitse die heel veel geluk heeft gehad. Die gleed een spleet in maar juist door haar snowboard stortte ze niet verder naar beneden omdat het snowboard dwars kwam te zitten.

Kijk dus aub uit met zijn allen. Er zullen zeker de komende weken weer wat Nederlanders de gletsjers opgaan. Blijf op de zeer mooi geprepareerde pistes en mocht je besluiten om later in het jaar toch een gokje te wagen dan is wellicht de gletsjerspleet wel dicht ?.maar dan ligt er toch ook een ander gevaar op de loer ?..de Lawine. Ook daar zullen we helaas weer van gaan horen, sterker nog de eerste lawine doden hebben zich al gemeld ? We hopen daar zo min mogelijk over te schrijven maar je ogen sluiten hiervoor dat doen we zeker niet.

Bron : Tiroler Tageszeitung

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×