Glungezer dalafdaling onhold uitbreiding Schartenkogel heeft prioriteit

Glungezer dalafdaling onhold uitbreiding Schartenkogel heeft prioriteit

Ondanks dat er geen milieueffectbeoordeling nodig is staat dit project voorlopig in de ijskast.

In januari hadden de bergbahnen het project aangemeld bij de milieu-instantie van de deelstaat. Inmiddels is bekend dat de afdaling in het Glungezer skigebied geen milieueffectrapportage (MER) nodig zou zijn, desondanks is het project de ijskast ingegaan.

Reden hiervoor is dat de Schartenkogelbahn prioriteit heeft omdat de concessie daar in 2029 afloopt aldus Martin Wegscheider, burgemeester van Tulfes. Hij begrijpt niets van de discussie die weer is opgelaaid. “Dat kunnen we ons financieel en sociaal niet veroorloven”, zei hij in een interview met de Tiroler Tageszeitung.

Dalstation Glungezer

Nieuwe Schartenkogel

Momenteel concentreert  Christian Höck, directeur van de Glungezer Bahn zich op 2000 meter hoogte. De voorbereidingen worden nu getroffen voor de nieuwe Schartenkogel. “Het klopt dat de vooronderzoeksprocedure voor de dalafdaling vrijwillig is gestart. Er was een besluit van de gemeenteraad voor. Maar de afdaling wordt op dit moment zeker niet gerealiseerd,” aldus Christian Höck.

De bouw van de nieuwe Schartenkogel is geraamd op 10 miljoen euro terwijl de afdaling op 5 miljoen euro geraamd is. Dat is inclusief een speichersee voor de sneeuwkanonnen.

Sowieso steunt gemeenteraadslid Manfred Arnold (Aktives Tulfes) en zijn partij de komst van de afdaling niet omdat er teveel tegensprekende factoren zijn. Naast de kosten en besneeuwing zou de nieuwe piste te stijl zijn voor een familieskigebied als de Glungezer. Ook wil hij meer transparantie zien van de burgermeester. Door de discussie over de dalafdaling in het dorp is volgens Arnold het vertrouwen geschaad.

“Mijn grootste angst zou zijn dat de dalafdaling er komt en het Schartenkogel project financieel niet meer levensvatbaar is en daardoor sneuvelt.”

Lees ook: Gepland nieuwe dalafdaling op de Glungezer, Schartenkogel

Bron: Tiroler Tageszeitung

Banner Chalet.nl FANtastischoostenrijk.nl-1250x800-px

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Summit Travel banner 2020 1000x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×