Goed nieuws, alleen Vorarlberg nog op rood!

Corona stoplicht

Goed nieuws, alleen Vorarlberg nog op rood! Het gaat goed met het aantal Corona gevallen in Oostenrijk, zo goed zelfs dat er meer en meer regio’s van rood af zijn.

Het stoplicht heeft Oostenrijk in drie kleuren verdeeld, sinds donderdag zijn Burgenland en Neder-Oostenrijk en de rest van Oostenrijk met uitzondering van Vorarlberg oranje. Volgens het verslag van de verantwoordelijke commissie voor het Coronavirus moet de situatie in Vorarlberg als gedifferentieerd worden beoordeeld vanwege zijn status als “modelregio”. Hierdoor was een ontsluiting van de gastronomie reeds enkele weken geleden mogelijk geworden.

Daling

In alle provincies is er een dalende tendens zichtbaar ook in Vorarlberg, de daling lag tussen 21 (Tirol) en 40 procent (Salzburg) hierdoor is oranje in heel Oostenrijk van toepassing. De benchmark voor een oranje kleur is een incidentie van minder dan 100 per 100.000 inwoners (per 7 dagen). Vorige week daalden alle provincies behalve Vorarlberg (118,1) onder dit besmettingsniveau.

Vaccinatie

Het aantal gevaccineerden in Oostenrijk ligt op 40 procent dit is volgens Bondskanselier Sebastian Kurz (ÖVP) en minister van Volksgezondheid Wolfgang Mückstein (Grüne) een gunstige ontwikkeling. Bij 65-plussers ligt de vaccinatiegraad rond de 70%.

De situatie op de IC afdelingen zijn aanzienlijk verbeterd, de hoogste bezettingsgraad Wenen staat nu op een kleine 18%. Het kritische punt ligt op 33% en daar liggen alle regio’s ver onder, en ondanks de versoepelingen verwacht men een verdere landelijke daling van 13,5% naar een niveau van 7%.

Hieronder de situatie per 21-05-2021.

Geleverde doses

4.104.962

+102.655
Vaccinaties geregistreerd op de e-vaccinatiekaart

4.393.804

+102.194
Tenminste gedeeltelijk gevaccineerd

3.215.168

+71.347 36,12% van de totale bevolking E-vaccinatiecertificaat
Volledig geïmmuniseerde mensen

1.198.446

+32.451 13,46% van de totale bevolking E-vaccinatiecertificaatIC bedden

Regio’s vrij van corona

De snelle daling levert ook interessant nieuws op, kijk je naar de regio’s waar het coronavirus bijna afwezig is. De plek wat bijna coronavrij is ligt in Burgenland namelijk Rust, hierna komen komen Hermagor en Jennersdorf (respectievelijk 11,1 en 11,7 per 100.000). De laatste twee waren voormalige probleemregio’s. Niet ver hierachter ligt Schwaz met een waarde van 16,6. Deze Tiroolse regio profiteert van de vroege speciale vaccinatiecampagne met Pfizer om de Zuid-Afrikaanse variant die hier sterk vertegenwoordigt was in te dammen.

Hier tegenover staan Große Walsertal (rond 380) en Imst (een goede 251).

Bron: ORF.at, corona stoplicht

Lees ook onze liveblog.

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Oostenrijkse Winkel grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Instagram Banner

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...