Goed nieuws, Pitztaler Gletsjer weer voor 100% open?

pitztal gletsjer

Gesloten deel in de cirkel

Weten we het nog? Op de Pitztaler Gletsjer zijn op dit moment nog een aantal pistes gesloten. Waarom?

Langs de skiroute Brunnenkogel (350 meter) zijn afgelopen zomer aanpassingen gedaan waarbij er geen vergunningen werden aangevraagd. Toen dit aan het licht kwam is besloten door de rechtbank dat de pistes dicht moesten die gebruik maken van deze route. Kijk op bovenstaande kaart en dan zie je dat dit toch wel een aanzienlijk deel van de pistes zijn.

Maar er zit toch schot in deze zaak. Niet alleen de Pitztaler Gletsjerbahnen zijn er druk mee bezig maar zeker ook de burgemeester van St Leonhard. Voor de gemeente St Leonhard is het erg van belang dat dit deel van de gletsjer weer opengaat. Afgelopen week zijn er onderhandelingen geweest en het ziet er naar uit dat men er uit gaat komen.

Op dit moment wordt er iets op papier gezet en als alle partijen dit papier gaan ondertekenen dan zou het zomaar kunnen dat binnen 1 week dit gedeelte weer open gaat (1 week is erg optimistisch maar het zou kunnen) Dat zou natuurlijk weer FANtastisch nieuws zijn voor deze regio.

Volgens het VVV van het Pitztal zou dan Pasen zeker gered zijn. Bij het uitblijven van een oplossing zou deze sluiting catastrofaal zijn geweest voor het toerisme in dit mooie dal.

Om te laten zien hoe mooi het op de gletsjer is halen we een video update van afgelopen jaar naar voren inclusief wat afdalingen. Mocht de omgeving van de gesloten skiroute weer open gaan dan zullen we er dit seizoen weer eens gaan kijken…en we hopen echt dat dit zsm gebeurd.

Bron: Tiroler Tageszeitung

Pitztaler Gletsjer dak van Tirol

Pitztaler Gletsjer Wildspitzbahn

Pitztaler Gletsjer

Summit Travel

Werken in Oostenrijk make it happen

Werken in Oostenrijk make it happen

Instagram Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...